fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 24

Foto: Dopha // Anders Berg (pressebillede)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra eksperimenterende pop til flerfacetterede festivaldage. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Jærv

Hvor: Dåstrup Kirke, Viby Sjælland
Hvornår: Onsdag den 16. juni 2021 kl. 19:30 

I den charmerende Dåstrup kirke skal duoen Jærv spille en behagelig live-koncert. Det er omtrent et år siden at de udkom med debutpladen Kriger, som modtog store roser fra anmelderne. I efteråret 2020 udgav de første halvdel af deres samleværk Skud Part 1, som i efteråret 2021 bliver fuldendt med en Part 2. Til koncerten kan man forvente at høre nogle af de nye singleudgivelser, som duoen har sluppet fri i optakten til den kommende udgivelse. Lyden spænder mellem folkede ballader, eksperimenterende pop og triphop. Jærv er et intenst og nærværende live-navn, som bestemt kan anbefales at stifte bekendtskab med.

Bloom Under the Oak

Hvor: Søndermarken, Frederiksberg
Hvornår: Fredag den 18. – Søndag den 20. juni 2021

Bloom inviterer i denne weekend til en minifestival, der både byder på talks, koncerter, litteratur og kunst. Der er fri entré til arrangementet, som består af et stærkt line-up på musikfronten. Over de tre festivaldage kan du blandt andre opleve Ydegirl, Gents og BlaueBlume. Til de litteraturinteressede er der i øvrigt masser af fede arrangementer med blandt andet forfatterne Josefine Klougart og Eva Tind. Og så svinger Eske Willerslev og Jens-Christian Svenning også forbi festivalen til en lærerig talk. Se det fulde program her.

Dopha

Hvor: Store VEGA, København
Hvornår: Fredag den 18. juni 2021 kl. 20.00

Danmarks svævende pop/rock-stjerne, Dopha, giver headliner koncert i det historiske Store VEGA på fredag. I løbet af de seneste år har Dopha sat sit personlige præg på dansk musik med blandt andet hitsangene “September Till June’, “Happy For Me” og “The Game”. Hendes strålende debutalbum The Game, der udkom i begyndelsen af 2021, blev modtaget med store roser og kan ikke høres nok gange. Dopha er en fænomenal performer, hvilket hun for alvor viste da hun optrådte til Kronprinseparrets Priser, hvor hun spillede sig direkte ind i publikums hjerter. Hvis du vil gøre din fredag helt magisk, og måske endda drømmer om at dele musiksmag med de royale, skal du vende snuden mod VEGA på fredag. Dopha kan i øvrigt også opleves i Kulturmaskinen i Odense den 16. juni.

Amina

Hvor: Plænen i Tivoli, København
Hvornår: Fredag den 18. juni 2021 kl. 16.30

Amina blev opdaget af musikeren Branco i 2020 og har siden da indtaget den danske musikscene med storm. Hun modtog sin første guldplade for hittet  “Winter Season” (feat. Gilli) for blot et år siden, og nu er hun klar med et stærkt live setup. Senest har hun udgivet singlen “Savage”, som man kan se frem til at høre live i Tivolis smukke omgivelser. Foruden at spille på Plænen på fredag, kan Amina også opleves på Roskilde Festivals nye initiativ, Summer Days.

Dusin

Hvor: Gimle – Roskilde
Hvornår: Lørdag den 19. juni 2021 kl. 20.00

Siden Dusins finaledeltagelse i KarriereKanonen 2018, er det kun gået fremad for den talentfulde gruppe. I marts 2021 brød de for alvor igennem med hittet “Fucking Fantastisk”, som er svær ikke at nynne med på. Dusin har siden deres spæde start spillet mere end 60 live koncerter, så der er god grund til at have høje forventninger til lørdagens show. Du kan forvente at høre lækre popmelodier med tråde til rock og det elektroniske univers, hvis du svinger forbi Gimle på lørdag. Hvis vi kender Dusin ret, bliver der også budt op til en lille dans.

Tjek også disse koncerter ud:

Mina Okabe: Pumpehusets Byhave, onsdag den 16. juni 2021 kl. 15.00
Fribytterdrømme (special guest Neu Sierra): VEGA, torsdag den 17. juni 2021 kl. 19.00
Ravi Kuma (support: Szim): Pumpehuset, fredag den 18. juni 2021 kl. 19.00
Såforsatan + Josie Amadonna: Pumpehusets Byhave, fredag den 18. juni 2021 kl. 15.00
Kaizer: Rust, lørdag den 19. juni 2021 kl. 20.30
Bikstok: Bremen Teater, søndag den 20. juni 2021 kl. 21.00

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com