fbpx

mags – Lille VEGA

Foto: mags// Elisabeth Eibye (pressebillede)
Venue: Lille VEGA
Dato: Onsdag den 3. juni 2021

Hele Lille VEGA blev venner med det unge danske stjerneskud en onsdag aften på Vesterbro. Stoldans, klapsalver, pift og kærlige tilråb fra publikum var kun lidt af det koncerten fik frem i det meget betagede publikum. mags havde nemlig regnet ud, hvordan man aller bedst kan få publikum med, på trods af coronarestriktioner med et siddende publikum, der skal holde afstand.

mags – Lille VEGA
4.5 / 5 Reviewer
Rating4.5

På trods af coronapas og restriktioner om at sidde ned – med afstand, var stemningen allerede, fra da mags‘ support act Sara Vita varmede publikum op, rigtig god. Det var tydeligt at mærke, hvordan publikum i aftenens udsolgte Lille VEGA , have længdes efter sene aftentimer med livemusik og kolde fadøl i, hvad der har føltes som evigheder.

mags’ to musikere, klædt i helt sort, med mag’s merch på, lagde ud med at spille introen til “elephant in the room”, hvor efter den unge sangerinde kom på scenen, klædt i helt hvidt, også med sit eget merch på, og blev mødt af klapsalver og pift fra publikum.

Udover farvekoordineringen på tøjet, som gjorde mags til en lysende stjerne i sit helt hvide tøj, var der tre store spejle stående på scenen, så man hele tiden så hende i ‘flere dimensioner’. Spejlene var også med til, at man fik en følelse af, at være inviteret ind på mags’ teenageværelse, hvor man tydeligt kunne forestille sig den dygtige artist stå foran sit spejl og skråle og danse sit hjerte ud.

I løbet af koncerten interagerede mags rigtig meget med publikum og introducerede langt de fleste af de numre, hun spillede. Historien om, hvordan de forskellige numre var opstået, og hvilke tanker, den unge musiker havde gjort sig, da hun skrev dem, gjorde at publikum følte sig velkommen i mags’ musikalske univers. Det var tydeligt at mærke, hvordan al den interaktion gjorde, at man nærmest skulle tro, at salen kun bestod af mags’ private venner. Hun havde nemlig en tilstedeværelse og øjenkontakt med publikum, som var helt unik, og den venskabelige stemning i salen, voksede sig kun større og større jo længere ind i koncerten man kom.

Med den selvsikkerhed, karisma og kontakt med publikum, skulle man ikke tro at mags nogensinde havde lavet andet end at stå på en scene. Udover måden hun ejede Lille VEGAs scene, var også hendes stemme noget helt unikt. Hendes vokal og klang var klar og imponerende hele koncerten igennem. Især midt inde i koncerten, kom den smukke vokal virkelig til sin ret, da mags tog sin guitar frem og tilføjede et akustisk nummer til den ellers uptempo, elektroniske danse-stemning, koncerten var præget af. Da hun stod der med sin guitar og introducerede “monday”, kunne man høre en knappenål falde til gulvet, fordi publikum sad helt stille og var betaget af historien om, hvordan nummeret blev til. Det er sjældent man oplever en sådan stilhed, gennem et roligt og slow nummer, som man gjorde dér. Lille VEGA blev ramt af en magisk stemning, hvor det hele drejede sig om, at lytte til, hvor dygtig den unge sangskriver var.

Den sidste del af koncerten efter den akustiske “monday”, var igen uptempo danse-baskere, som vi kender dem bedst fra mags.
Det er en svær disciplin for artister at få publikum til at danse med i en Coronatid, hvor man skal sidde ned med afstand hele aftenen. Men mags havde regnet ud, hvad der skulle til for at få publikum med – hun fik alle til at klappe i takt til musikken og synge med hele koncerten igennem. Og allerede inden sidste nummer, var publikum klar med klapsalver, pift og trampen i gulvet, og det unge stjerneskud kunne næsten ikke få et ord indført, da hun skulle introducere sidste nummer for bare bifald.
Til aftenens sidste nummer var publikum, om muligt, endnu mere med end de ellers havde været hele aftenen. Stoledans, klap i takt til musikken og god stemning var der skruet helt op for. Og efter nummeret var slut blev mags igen mødt af et kæmpe bifald fra publikum, hvor man slet ikke var i tvivl om, at de ønskede koncerten ville vare en time mere.

Man gik derfra med en følelse af, at man havde overværet et stjerneskud på den danske musikscene, som har fart på. Og det er helt sikkert, at mags er kommet for at blive.

Sofie Pindstofte
sofiepindstofte@bandsoftomorrow.com