fbpx

PREMIERE: Baseløs tager helt til København for kærlighed

Foto: Lonnie Hvam Jensen (pressebillede)

Unge parforhold i forfald er temaet for den danske gruppe Baseløs’ nye single “Helt Til København”. Den beskriver, hvordan det man troede var den helt store kærlighed, hurtigt kan ændre sig til daglige småskænderier. I dag har vi fornøjelsen af at have premiere på musikvideoen, der på kærligste vis minder seeren om, at de små ting i livet i den grad også har værdi.

Den danske gruppe Baseløs udgav i fredags den indie-rockede single “Helt Til København”. En nærværende fortælling om et parforhold i problemer, der beskriver de frustrationer, der hører med, når begge parter i en relation kæmper for at få ret. Og selvom sangens tekstunivers i virkeligheden kredser om den ulykkelige kærlighed, så skaber de fem medlemmer fra Baseløs en stemning af, at det nok skal gå. De to forsangere, Alexander Gritzmann og Laura Blem Vinklers, udtryk virker nemlig fuldstændigt filterløst og ærligt, og det giver lytteren en følelse af, at man er velkommen i deres univers. Om sangen fortæller bandet selv:

Sangen blev skrevet på en akustisk guitar om de tvivl og selvmodsigelser, der opstår, når et forhold når sin ende. Den har derefter været igennem forskellige bearbejdninger, i samarbejdet mellem Alexander Gritzmann og Laura Blem Vinkler, der samlet set, har resulteret i en “Fairy tale of New York”-type fortælleform – en dialogisk kærlighedssang sunget i duet.

I dag har vi premiere på musikvideoen til sangen, der sætter en tyk streg under det ærlige og filterløse. Videoen tydeliggør den duet-opbygning sangen har, da meget af videoen foregår ved siden af en togbane (måske ruten til København?) hvor bandet spiller og synger, alt i mens togene og kærligheden drøner forbi dem. Ind i mellem scenerne fra togskinnerne ser man klip fra en bålplads hvor bandet hygger, griner og rister skumfiduser. Det er ungt, det er uskyldigt, det er Baseløs!

Tags:
,
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com