fbpx

10 hurtige til Uimodståelige Julie Ellinor

Foto: Anna Kabana (Pressebillede)

Om ikke så længe kan du blandt andre opleve fremadstormende Julie Ellinor. Læs hendes svar til vores 10 hurtige spørgsmål.

Julie Ellinor er et af de helt nye, men utroligt spændende stemmer, på den danske alternative pop scene. Hendes sange er drømmende og reflekterende med inspiration i det liv, som hun lever, og de ting som hun oplever. I 2020 udkom hun med sin debut-EP Flares In The Dark, som blandt andet indeholder hendes store hit “Oblivion”. Siden hun var helt lille forelskede hun sig i guitaren, og det er vi altså kun glade for, for Julie Ellinor er i den grad en uimodståelig artist, og inden koncerten i Byhaven, kan du lære hende bedre at kende gennem dette mini-interview.

1. Min musik er…

min måde at reflektere over livet på – pakket ind i alternativ pop. 


2. Jeg begyndte at lave musik fordi…

jeg forelskede mig i guitaren som barn. Lige siden jeg kunne tage min første akkord, har jeg skrevet mine egne sange. 


3. Jeg finder inspiration i…

livet og menneskerne omkring mig. Jeg skriver absolut mest fra mit eget point of view, men jeg bruger fx også min sangskrivning til at sætte mig i andres sted. 


4. Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

åh, der er en del! Men en af de første koncerter der gjorde stort indtryk på mig var Bon Iver i Falconer Salen i 2011. Det var så vildt og dynamisk hele vejen igennem. Det ene øjeblik var det helt skrøbeligt og intimt, og det andet øjeblik bragede ni musikere igennem på scenen.   


5. Det vildeste sted, jeg kan forestille mig at spille, er… 

arena på Roskilde Festival med et helt crowd der synger med på mine sange. Jeg får gåsehud bare ved tanken! 


6. Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg være…

mit tidligere uni-life havde nok bragt mig videre på akademiker-stien. Men jeg bruger næsten alle mine vågne timer på musikken, og jeg elsker det, så det er ikke et scenarie, jeg forholder mig så meget til. 


7. Jeg drømmer om… 

– at folk skaber minder til min musik og kan bruge den som et slags soundtrack til deres liv.  


8. Det vigtigste for mig, når jeg spiller live, er…

– at skabe synergi mellem mig og publikum, at folk føler sig revet med og at være nærværende.  

9. Når folk lytter til min musik, skal de…

aldrig noget bestemt. Min forhåbning er altid at min musik beskriver noget, som folk kan genkende i sig selv, men hvordan folk lytter til og tolker min musik, er op til dem selv. På min EP ’Flares in the Dark’ er det de store og mere melankolske følelser der er på spil, men med min nye single ”Disarray” er det noget så dejligt som forelskelsens rus, der er temaet. Livet er jo en bittersød sag, så det afspejler min musik også.   


10. Til min koncert i Pumpehusets Byhave kan man forvente… 

– en vekselvirkning mellem det intime og det storladne! Jeg glæder mig!

Vi glæder os i den grad også, og du kan finde begivenheden lige her.

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com