fbpx

PATINA – Havefest

Foto: Benjamin Lund (Pressebillede)
Venue: Plænen
Dato: Fredag den 16. juli 2021

Det fynske band Patina varmede den solrige sommernat op på Plænen og gav publikummet en oplevelse, de sent vil glemme. 

PATINA – Havefest
4.5 / 5 Reviewer
Rating0

Tivoli er notorisk kendt for deres lave lydniveau, skrigende børn i forlystelser og smukke omgivelser. En varm sommeraften i juli fik den berømte Plænen besøg af syv fynske drenge fra bandet Patina. Et band som blot for få år siden ville have spillet på den mindre scene – Orangeriet. Efter blot to år på musikscenen kan de allerede fylde plænen ud og skabe en dansefest. 

Bandet fra Svendborg vandt Karrierekanonen tilbage i 2019, hvilket kickstartede deres karriere sammen med et ry for at levere hæsblæsende koncerter. Jeg oplevede selv bandet først gang på den lille midtfynske festival Rudme. De havde endnu ikke vundet konkurrencen på P3 og havde ikke mange kendte numre, men de kunne allerede tryllebunde publikummet.

Det specielle ved Patina er, at der er tre trommeslagere, som skiftes til at være sangere, percussion og sidde bag trommerne. Det giver en dynamik i deres poppet univers, som virker fantastisk live. 

Der er en speciel energi mellem bandmedlemmerne, hvor det kan mærkes, at de er tætte privat og kender hinanden godt. Bandet består blandt andet af frontmand Gregers Møller Jensen og hans tvilling Jens Møller Jensen, men også den anden frontmand Mads Skov Hansen er kærester med tvillingernes søster. 

Bandet startede koncerten med at spille en af deres uudgivet sange ved navn “Tag det til dig”. Nummeret havde et mere rocket touch, som var med til at få publikummet op i gear, selvom det var en sang, de ikke kendte.
Det kunne mærkes, at folket i Tivoli var kommet for at få en dansefest. Denne energi afspejlede Patina sig i. Under numrene blev der løbet rundt på scenen, hoppet energisk og spillet med en kærlighed til musikken og hinanden. Patina løftede energiniveauet op, og publikummet fulgte med. 

Selvom Patinas musik er i det poppet univers, hvor gimmicken med skiften mellem percussion, trommer og mikrofon fylder, er der stadigvæk plads til den musikalske udfoldelse. Der var flere soloer i løbet af koncerten, hvilket slog fast,  at det ikke kun handlede om teksten i sangene. Musikken er en ligeså vigtig del for bandet, selvom det tit er forsangerne, som florerer i medierne. 

Da bandet havde spillet sangen “Sådan Må Det Være”, som stammer fra deres nye album Drømmefanger, var det tydeligt at se, at formanden Søren Bastrup Bojsen var berørt. De forklarede senere, at det var deres største koncert, som de nogensinde havde spillet. De udgav deres debutalbum Drømmefanger i starten af 2021, derfor har deres releasekoncerter lade sig vente. Der var en utømmelig energi og enighed mellem bandet og publikum, at der skulle gøres op for det forsømte. 

Det var en sveddryppende koncert for både musikerne, men så sandelig også for publikummet. Da koncerten alt for hurtigt lakkede mod ende, var solen næsten gået ned bag Tivolis bygninger. Guitaren blev tørret af for sved, vand blev drukket og store smil blev udvekslet. Ekstranummeret bestod af den energiske sang “Galleri”, som gav det sidste skub, der fuldførte publikummets oplevelse. 

Bandet blev indskrænket  af Tivolis tidsbegrænsning på en time, hvilket gjorde, at de ikke nåede at spille et af deres store hit “jeg_ku’_ha’_faaet_seks”. De er dog kun i begyndelsen af deres Danmarks turne, så de kan stadigvæk nås til en af de andre 10 koncerter rundet omkring i landet, hvor “jeg_ku’_ha’_faaet_seks” forhåbentlig kan opleves. 

Isabell Larsen-Thomsen
26675@dmjx.dk