fbpx

10 hurtige til Uimodståelige HAAB

Foto: Julie Montauk (Pressebillede)

På onsdag kan du opleve den spirende gruppe HAAB i Pumpehusets Byhaven som en af artisterne til Bands of Tomorrows Uimodståelige. Derfor har vi selvfølgelig stillet gruppen 10 hurtige spørgsmål, som du kan varme op med inden den kommende koncert.

Dreampop-gruppen HAAB producerer fængende popmelodier til din øregang, hvor du oplever forsanger Hannah Sommers blide vokal synge dig ind i et drømmende univers. Gruppens klang svæver i en balancegang mellem det akustiske og det elektroniske, hvor synthesizere og trommemaskinen får lov at fylde klangfarven ud. Senest har HAAB udgivet singlen “Tired”, der med sine indiepoppede vibes bliver fremført af den akustiske guitar og en rolig basgang sammen med Hannah Sommers hengivne sangstemme. Med sine seks singler i bagagen og en debut EP, der udkommer til efteråret, ser vi frem til at blive draget ind i den sårbare og virkelighedsfjerne atmosfære, som HAAB fremtryller i sit musikalske univers. Samme aften onsdag den 18. august kan du også opleve Camelo og Tjida.

1. Vores musik er….

– svær at definere men helt kort kan man sige, at den er svævende og jordbunden på samme tid. Du bliver trukket med ud i himmelrummet og ned i det dybeste mørke hav.

2. Vi begyndte at lave musik fordi…

– Hannah (frontsanger) startede projektet alene tilbage i 2018 med vores producer Søren Vestergaard. Det blev hurtigt ensomt at skrive og lave musik alene som soloartist, og så fik hun samlet et band blandt venner og nu er vi et meget tæt familiært band, der elsker at lave musik og udvikle vores lyd sammen.

3. Vi finder inspiration i…

– Pink floyd, RadioHead, Low, Lana Del Rey, Portishead, Lowly, IRAH, Beach House, Billie eilish, Hannah Cohen, Pheobe Bridgers… Og mange flere….

4. Den bedste koncert, vi nogensinde har været til, var…

– vi har ikke været til så mange koncerter sammen, men den sidste store koncert, vi har hørt sammen, var CODY i Pumpehuset, da vi opvarmede for dem. Det var en meget magisk og poetisk oplevelse med det smukkeste lys og fantastisk lyd. De er fucking seje og har en fed evne til at lege med forskellige genrer og stadig have et samlet helstøbt udtryk.
– Jeg oplevede Lowly på Hotel Cecil i Juni, og det var fuldstændig mindblowing. Jeg blev så rørt og inspireret og gik hjem med tusinde ideer til ny musik.
-Hannah Sommer

5. Det vildeste sted, vi kan forestille os at spille, er…

– Roskilde – selvfølgelig!

6. Hvis ikke vi var musikere, ville vi være…

– uhh… Den er svær. Alle har jobs ved siden af, og nogle af os lever næsten kun af at spille musik, og andre har jobs der omhandler musik og kultur. Vi har det meget blandet med dette spørgsmål. Det er meget få i dag, der kan leve af at være musikere uden andet arbejde. Men i bund og grund kan vi ikke forestille os at være andet end musikere. Med eller uden et andet arbejde.

7. Vi drømmer om… 

– at udgive mere musik og spille mange flere koncerter.

8. Det vigtigste for os, når vi spiller live, er…

– at folk bliver draget og glemmer tid og sted et øjeblik. Det er så vigtigt for os, at vi mærker et nærvær med publikum, når vi spiller live.

9. Når folk lytter til vores musik, skal de…

– drømme sig væk til en anden verden, hvor alle følelser og tilstande er tilladte.

10. Til vores koncert i Byhaven kan man forvente…  

– dans, vildskab, sårbarhed, hengivelse og en kæmpe enorm spilleglæde.

Vi glæder os i den grad til på onsdag, – og du kan finde begivenheden lige her.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com