fbpx

Beinir – UHØRT Festival 2021

Foto: PR
Scene: Skatescenen
Dato: Lørdag den. 21. august 2021

Beinir leverede en kraftpræstation af en solokoncert på dette års UHØRT Festival.

Beinir – UHØRT Festival 2021
4.5 / 5 Reviewer
Rating0

Ind på scenen, helt alene, træder færøske Beinir ind med sin guitar og begynder det, der bliver en af lørdagens allerbedste koncerter. Til at starte med troede jeg at han ’bare’ åbnede koncerten alene, men hurtigt gik det op for mig og publikum, at det var sådan resten af koncerten, kom til at være. Beinir fortæller med humor at han lige er flyttet til København og ikke havde råd til at få sit færøske band med til UHØRT, men ærlig talt – undskyld til det færøske band – så manglede der ingenting. Med imponerende guitarspil og en drum-pedal fyldte Beinir Skatescenen ud med sin vanvittige sangstemme og velskrevede numre. Hurtigt ledte han tankerne hen på en færøsk Ed Sheeran og den pub i Glasgow som undertegnede besøgte på en rejse, og det var lige dele energisk og rørende. Selvom starten blev lidt indadvendt, åbnede Beinir mere og mere op under koncerten, og formåede også at få det meget imponerede publikum til at synge med på et nummer. Beinir startede et enkelt nummer helt acapella, og selv der, følte man ikke at der manglede noget som helst.

Det eneste minus ved koncerten var de par numre, der blev spillet på klaver. For selvom det var en skæg anekdote med at skulle spille til et bryllup og have lidt for mange sørgelige kærlighedssange, så mistede man forbindelsen til kunstneren, der sad med siden til – og så spillede Beinir bare ikke lige så godt klaver som den famøse guitar, som kommer til at sidde fast i hukommelsen lang tid endnu. Beinir formåede også at spille noget, der lød som en akustisk Backstreet Boys-sang, som gav en anden dimension til kunstneren, der selvfølgelig sluttede af med hittet ”World out There” som publikum hurtig sang med på.

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com