fbpx

Greta afslører graviditet, mens hun danser sig igennem Elgiganten – se hendes nye musikvideo her

Foto: Cathrine Brix (Pressebillede)

Fremadstormende GRETA har i den grad været en højaktuel artist henover sommerens koncerter, hvor hun også har spillet den single, som i dag udkommer på diverse streamingtjenester. Synthpop er på menuen i singlen “Forever We’ll Be Dancing”, hvor en farverig musikvideo endda medfølger.

Synthpop og discoæstetik brager igennem i GRETAs nye single og musikvideo, hvor hun danser sig igennem tilværelsen blandt vaskemaskiner og TV-skærme i afkrogene af Elgiganten. Iklædt som en techno-inspireret elver, hvor spidse øre stritter ud gennem hendes blonde hår, fremstår GRETA på en og samme tid som en naturlig og unaturlig skikkelse. Videoen til “Forever We’ll Be Dancing” skaber kontraster mellem teknologi og natur, hvor netop hendes gravide mave må symbolisere det mest rene og naturgivne i menneskets eksistens. Der foreligger et tydeligt budskab om, at overforbrug ødelægger vores planet, da GRETA bevæger sig rundt blandt maskinerne, hvor hun afsøger grænserne mellem det organiske og det teknologiske. Samtidig formår kunstneren, at legitimere kvindekroppens ret til at være præcis som den er, når hun på glamourøs vis fremviser sin halvnøgne krop og babybule frem.

GRETA selv forklarer yderligere en anden og mere personlig betydning, som sangskrivningen har haft. Nemlig at det er en kærlighedserklæring til hendes mand og det spirrende liv, som hun har i sin krop:

Min mand har kæmpet med depression, siden vi mødte hinanden, og det blev allerværst sidste forår. En af de ting, som har hjulpet ham til at komme ud af det, var faktisk noget så simpelt som fysisk bevægelse. At svømme og danse. At føle sig fri fra alt det tunge for en stund. Det blev omdrejningspunktet for mig, da jeg skrev sangen.

Alt i alt er det en ekstremt smuk og gennemført musikvideo, der opstiller et ocean af tolkningsmuligheder.

Du kan se musikvideoen og høre singlen “Forever We’ll Be Dancing” lige her.

Tags:
Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com