fbpx

JOSVA – UHØRT Festival 2021

Foto: PR
Scene: Gårdscenen
Dato: Lørdag den 21. august 2021

Bevæbnet med vandflaske og nonchalant energi åbnede JOSVA Gårdscenen på festivalens sidste dag.

JOSVA – UHØRT Festival 2021
3.5 / 5 Reviewer
Rating0

Solen skinnede og der var højt humør hos det lidt trætte publikum, da JOSVA med bassist og trommeslager iført hættetrøje og skrå sidetaske indtog Gårdscenen. Det var lidt svært at bedømme JOSVAs attitude til at begynde med, som næsten ikke kunne være mere afslappet og – well – en smule stenet. Til gengæld var det svært at få øjnene fra den unge rapper og sanger, som virkelig mestrer begge dele. Backingtracksene var velproducerede, men man havde nærmest heller ikke forventet andet fra JOSVA som har blandt andet har produceret for andre kunstnere som TopGunn og Bands of Tomorrow-favoritten Artigeardit. Tracksene blev løftet yderligere af den velspillende bassist og den eminente trommeslager, der med tight og drønhurtige slag på drumpaden formåede at live-ligegøre oplevelsen. Efter 10 minutter var det som om, der kom lidt mere gang i JOSVA, der med et skævt smilt på læben efter et afsluttet nummer ytrer ”Det var da hyggeligt”. Den jyske tilbagelænethed gik igen gennem koncerten, men jo mere vi kom ind i koncerten jo mere øjenkontakt og vuggende hofter kom der. Og det var dejligt. For os som publikum har altså svært ved at stå stille til de velklingende numre, der byder på både tungere moderne rap og mere poppede sange. Teksterne er banale men skæve – altså det man kunne høre af det. Det var nemlig svært med den mængde rumklang, der var lagt på vokalen, helt at høre, hvad der foregik. Men man mærker humoren og overskuddet, når JOSVA for eksempel nynnede med på guitarstykkerne og ubesværet skiftede mellem et fedt rapflow og god sangstemme. Til gengæld var der noget usammenhængende ved overgangene og der kom lidt meget ’grøn mand gå – rød mand stå’ over det, da der ingen musikalske overgange var mellem nogle af numrene. Alt i alt var det en meget vellykket koncert, der satte gang i festen på UHØRTs sidste dag.

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com