fbpx

Kaizer – UHØRT Festival 2021

Foto: Jeanette Philipsen (Pressebillede)
Scene: Skatescenen
Dato: Torsdag den. 19. august 2021

Den århusianske scandipopper Kaizer hev de helt store følelser frem, da hun optrådte på UHØRT med sin storladne og maksimalistiske ekspressivitet, der viste stort potentiale, men desværre blev lidt kedelig i længden.

Kaizer – UHØRT Festival 2021
3 / 5 Reviewer
Rating3

Sangskriver, komponist og producer Karen Stenz Lundqvist, der står bag aliasset Kaizer, er et utvivlsomt stort talent på den danske vækstlagsscene. Hendes storladne popsange er både velproducerede og ret catchy, og hendes sangskrivning kunne derfor meget vel ramme de danske radiorotationer inden for en nær fremtid.

Til koncerten på UHØRT Festival blev Kaizer akkompagneret af et klassisk bandsetup bestående af keys, trommer og bas. Bandmedlemmerne var iklædt blomsterkranse og gik først ind på scenen, hvorefter Lundqqvist indtrådte scenen med en stor hvid kjole og en nærmest cinematisk energi, der hurtigt indikerede Kaizers charmerende opgør med den nordiske minimalisme og tilbageholdenhed.

Bandet var særdeles velspillende og vellydende, men desværre også lidt kalkuleret og anonymt. Teknisk var der ikke en finger at sætte på noget at det, ligesom Lundqvists stærke vokal var særdeles overbevisende, men alligevel var der noget ved koncertens energi, der ikke blev helt forløst. Bandet spillede lidt for stringent, og selvom den karismatiske frontkvinde under et klaverstykke bogstavelig talt var ude over scenekanten, da hun delte blomster ud til publikummer, så virkede de store armbevægelser og de råbende speaks mellem numrene en anelse forcerede.

Der er dog ingen tvivl om, at Kaizer besidder et massivt talent, og at hun laver nogle fængende scandipop-sange med radiopotentiale. Koncertens højdepunkt var derfor også den energiske afslutter “FAMOUS!”, der cementerede Lundqvists sans for stærke melodier, og som blevet taget virkelig godt imod af publikum. Selvom sangen måske lyder lidt for meget som Sigrids hit “Don’t Kill My Vibe”, så er det et virkelig godt track og en god afslutning på en ganske fin koncert. Generelt skriver Kaizer nogle fængende sange, men i en koncertsammenhæng mangler der lige det sidste nyk i formidlingen, før den punkede energi kommer til sin fulde ret, og før det flamboyante udtryk virker helt ægte.

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com