fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 32

Foto: Kamma // Sofi Hellberg Olsson (Pressebillede)

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra pop og blid R&B, til undergrundshiphop og moderne hippie-kultur. Vi har udvalgt seks interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Nella x Szim x Goldie 6is

Hvornår: Onsdag den 11. august
Hvor: Byhaven – Pumpehuset

Byhaven danner rammen for at disse tre fabelagtige kvinder kan indtage scenen med lækre beats og gode rim. Nella leverer dybfølt musik til et dansabelt beat, man umuligt kan stå stille til. Dette kom til udtryk på hendes seneste single “Du Er”, der med en spansk guitar og salsa-lignende groove ligger en god ramme for Nellas hæse stemme. Szim har senest været aktuel i sit samarbejde med techno-DJ’en Yo Johnny på nummeret “Hæld I”, hvor hun udover at demonstrere sin evne til at ride på beatet også viser et talent for at skrive gode hooks, et talent hun har demonstreret på flere af sine andre club-rap bangers. Goldie 6is afrunder dette i forvejen solide lineup, hvor hun repræsenterer den danske trap-scene og på nogle numre tenderer mod den britiske drill-genre. Det er musik, der rammer hårdt og får publikum til at bevæge sig. Er man fan af dansk hip hop og vil få et ekstra skud energi på en onsdag, bør man tage en tur forbi Byhaven den 11. august.

USSEL

Hvornår: Fredag den 13. august
Hvor: RUST

Hvis man er til drømmende og sjælet hip hop, kan man med fordel slå et smut forbi Rust den 13. august, hvor USSEL spiller koncert. Med sine rytmiske beats og fængende hooks kan man allerede forestille sig den fest, der vil udspille sig. Udover festen kan USSEL også levere eftertænksomhed og fordybelse i sine bombastiske beats, der skaber en drømmende verden, man kan lade sig omsvøbe af. Dette kommer især til udtryk på “Forsvinder”, hvor man ironisk nok får lyst til at forsvinde sig ind i USSELs univers.

Øresound Festival

Hvornår: Torsdag den 12. august til lørdag den 14. august
Hvor: Tiøren

Hvis man savner festivalstemningen, løber Københavns nyeste festival af stablen for første gang den 12.-14. august på Tiøren. Øresound Festival kan allerede bryste sig af et imponerende program, der indeholder sværvægtere såsom Lord Siva, B.O.C, Basshunter, Clean Bandit med flere. Festivallen giver dog også scenen op for mindre kendte, men absolut ikke mindre interessante, navne som Pauline, Erika Jane og BATHSHEBA .

Joyce, support: FABRÄK.

Hvornår: Fredag den 13. august
Hvor: Ridehuset

Hvis man er i Århus fredag den 13. august får man glæden af at kunne høre Joyce i Ridehuset med FABRÄK som support. Joyce laver fænomenal dansksproget indierock med tekster, der sætter samfundet i relief, men som stadig bibeholder fokus på individet. Med deres anmelderroste debut-album Formskifter formåede Joyce at tage seks priser hjem til Steppeulven i 2020. Til denne koncert er FABRÂK nærmest det perfekte supportnavn, idet de har nogle af de samme kvaliteter og til dels den samme æstetik som Joyce, dog er FABRÄK mere rå og upoleret. Musikken er mindre melodisk og teksten er mere direkte, hvilket giver FABRÄK en hårdere lyd end Joyce har. Hvis man er fan af Joyce, vil man højst sandsynligt nyde en koncert med FABRÄK og omvendt.

Kamma x lil cat

Hvornår: Torsdag den 13. august
Hvor: URBAN 13

Kamma udgav i april sit debut-EP Momentary Emotions, der med sine fyldige tracks med tøre synthesizere, leverer et drømmende univers. Hendes musik blander det lykkelige og drømmende med det melankolske. På trods af musikkens episke karakter oplever man stadig en nærhed og intimitet i Kammas stemme, som vi er helt sikre på, hun bringer med sig på URBAN 13 den 13. august, som hun gjorde til vores Uimodståelige arrangement i Byhaven.
Udover Kamma, kan man til samme koncert få glæden af at opleve duoen lil cat. Vi har for nyligt skrevet om lil cats kommende optræden til Bands of Tomorrows Uimodståelige, så det siger sig selv at vi er fans af deres lo-fi indiepop. Med rock-elementer tilføjet, er lil cat helt klart et band, der er værd at opleve live.

Frigjort Festival

Hvornår: Fredag den 13. august til lørdag den 14. august
Hvor: Loppen, Christiania

Frigjort Festival løber af stablen henover weekenden på Christiania. Det er en festival, der beskriver sig selv på deres hjemmeside som “en kavalkade af kunst og musik, der gør sig fri af rammerne”. Her vil man kunne opleve navne som Brimheim, Baby In Vain og PRISMA. Sidstnævnte har vi for nyligt skrevet om, hvor de faktisk selv nævnte Baby In Vain som en af kunstnere, de hører mest for tiden. Frigjort Festival kan altså garantere en unik oplevelse i midten af København og er uden tvivl et besøg værd.

Gå heller ikke glip af:

Elastik – 11. august, Christianshavns Beboerhus
Mellemblond – 11. august, VoxHall
Atusji x Hôy la – 12. august, Byhaven Pumpehuset
Aksglæde – 13. august, Plænen i Tivoli

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com