fbpx

Mina Okabe – Better Days

Foto: Karen Rosetzsky (Pressebillede)
Label: Copenhagen Records
Udgivelsesdato: Fredag den 27. august 2021


Den unge dansk-japanske sangerinde Mina Okabe leverer et fremragende debutalbum fyldt med intime ballader og dansable soveværelsesbangers i høj klasse.

Mina Okabe – Better Days
4.5 / 5 Reviewer
Rating0

Det er formentlig altid kærkomment, når en debutsingle slår igennem, som det er sket med Mina Okabes ”I’m Done”. Nummeret blev udgivet sidste år og har siden da fået over 300 afspilninger på P3, 420.000 afspilninger på Spotify, og har fået både Gaffa, Soundvenue og herboende magasin til at kåre den unge sangerinde som et af de allermest spændende talenter på den dansk up-and-coming musikscene.

Men med den store succes er naturligvis også fulgt et vist pres på debutalbummet ”Better Days”, der skal vise, om det unge talent kan følge de store forventninger til dørs.

Man kan sige, at forudsætningerne har i hvert fald været lovende. I ryggen har hun haft et hold af stærkt rutinerede producere Vasco (Mø, Scarlet Pleasure med flere.), Mads Koch (School of X, Necklace med flere) samt William Frederik Asingh, bedre kendt som Vera (Jada, Lord Siva med flere) til at sikre, at hendes dybe vokal og underspillede pophooks ville blive præsenteret på den bedst mulige måde. Og hurtigt står det da også klart, at der er blevet kælet for produceringen. I åbningsnummeret ”Miss Those Days” genfindes den intime, behagelige og samtidig groovy lyd, der blev introduceret i de foregående singler. Mina Okabes vokal smelter perfekt sammen med den akkompagnerende skæve, pulserende guitar og tørre trommegroove.

Umiddelbart kan mixet føles relativt simpelt, men ved gentagende lytninger dukker flere små, lækre ideer op, der ellers lå gemt. En tendens, der fastholdes albummet igennem og sørger for, at samtlige numre i hvert fald lyder brandgodt og holdes spændende at lytte til igen og igen.

At produktionen sidder i skabet, skal dog ikke tage noget fra sangskrivningen. Man skal ikke mange numre ind i Better Days, før man er fanget af det Mina Okabes boblende og porøse univers. På en eller anden måde rummer sangene både en enorm skrøbelighed og en stor selvsikkerhed, når sangerinden i de melodiske vers og sindssygt catchy omkvæd, synger om kærlighed og menneskelige relationer. Og på albummets fjerde nummer – hvor mange albums ofte risikerer at falde i kvalitet, når de udvalgte åbnings-hits er skudt af – kommer netop debutsinglen ”I’m Done” og minder lytteren om, at den dansk-japanske sangerinde både evner at levere lullende popballader og numre, der får lytteren til at bobbe hovedet i takt og danse med i dagligstuen.

I al vellyden kan man dog til tider savne, at albummet tør at tage nogle chancer. Det samme, der gør albummet perfekt til weekendmorgener og kaffedates gør også, at det til tider kan føles lidt for pænt. Jeg ved ikke, om jeg beder om for meget af et debutalbum – den eneste grund til, at jeg tør putte en finger her, er, at de fleste aspirerende musikere ved debutalbummet først er ved at finde deres lyd, som Mina Okaba allerede har gjort så overbevisende.

I et interview til Soundsvenue fortalte Mina Okabe om, at da hun for første gang delte sin musik på Facebook, blev hun så nervøs, at hun var nødt til at lukke computeren og forlade rummet, og der er heller ikke noget at sige til, hvis hun også ved denne udgivelse har haft sommerfugle i maven.

Men helt ærligt, så har der ikke været noget at være nervøs for. Better Days byder på en klar, behagelig og detaljerig lyd med solide, velskrevne tracks hele albummet igennem, der samtidig udstråler en intim skrøbelighed samtidig med en stensikker musikalitet. Albummet leverer både guitarballader og dansable soveværelsebangers, men har resolut sat sig på en lyd og holder sig til den. Et seriøst imponerende debutalbum af det unge stjerneskud, der tager lytteren i hånden og selvsikkert fører den gennem en række af fængende pop-perler af international kvalitet, overbevisende ført an af Mina Okabes intime, behagelige vokal.

– Skrevet af Johan Gudmandsen

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com