fbpx

Mom Tudie og Sidders leverer et ekstra skud sjæl på ny single.

Foto: Kit Powis Page (pressebillede)

Produceren Mom Tudie har i fællesskab med rapperen Sidders stablet et lækkert stykke neo-soul på benene, der både har blæsere, kor og lækre keys.

Når man taler om hip hop i dag, er snakken oftest på gade-rappen (repræsenteret af folk som Sivas, Gilli og Branco) eller den mere kunstneriske ende af rap (i Danmark bedst eksemplificeret i Benjamin Hav). Dog minder folk som britiske Mom Tudie og Sidders os om, at den sjælede ‘crate-digger’ subgenre stadig lever i bedste velgående. Den nye single “Better Days” minder om en kombination af 90’ernes hip hop-guldalder og moderne jazz-pop. Med andre ord lyder det som en blanding af A Tribe Called Quest og Tom Misch.


“Better Days” handler om den usikkerhed, Mom Tudie og Sidders følte under COVID-19 pandemien og især under Black Lives Matter-demonstrationerne i sommeren 2020. Alt denne usikkerhed medfødte et ønske om at vende det til noget positivt og se mod de bedre dage forude.

Med sine blide blæsere, et lækkert korarrangement og jazzede akkorder, demonstrerer dette nummer en utroligt høj musikalsk viden, hvilket blot er endnu mere imponerende, når man opdager at producer Mom Tudie er selvlært. Prikken over i’et er Sidders poetiske tekst og hans levering, der næsten lyder som om, han sidder midt om natten med en god ven og deler ud af hjertets kvaler.

Du kan lytte til nummeret på Spotify.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com