fbpx

Nordiske Hits // Uge 31

Foto: Aleks Grey // Are Næsset // Toothfairy (pressefoto)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Aleks Grey – “Myself hurt”

Aleks Grey er en Oslo-baseret sanger og sangskriver. Han befinder sig generelt i poppens univers og “Myself Hurt” er ikke en undtagelse. Nummeret er en ægte pop-ballade med sin bløde guitar og strygerne, der understreger omkvædets nynnende vokal. Lyrikken er dog langt fra nullernes bombastiske pop-ballader, idet den sørger for at holde nummeret jordnært med linjer som >>I’ll be on my phone just waiting for you<<. Broens akkorder har en behagelig nostalgisk klang, der minder en om de gamle klassikere, der omhandler den store kærlighed. Med “Myself Hurt” har Aleks Grey fundet en stærk blanding af det moderne og det traditionelle.

Jake Lee – “Used To”

“Used To” er en sang, der handler om den diskussion man har med sig selv, når man inderst inde ved, at forholdet er slut, men man ikke kan give slip. Denne indre monolog præsenteres gennem fængende hooks, et velproduceret beat med tydelige trap-elementer og Jake Lees imponerende vokalpræstation. Denne pop-banger nærmest skriger efter at blive sat på festplaylisten, så man kan skråle med på det sidste omkvæds dybfølte >>Do you still care?<<. Med “Used To” sætter Jake Lee sig op som en solid kandidat til Danmarks næste popprins.

Ponette – “Breathe”

Vi har tidligere skrevet om Ponette og med god grund. Med deres musik har de vist, at de har deres helt eget perspektiv på, hvordan pop-musik skal laves og formår at formidle dette til et publikum. De har lige udgivet albummet Nude, hvorpå “Breathe” er det afsluttende nummer og den opgave udføres til perfektion. “Breathe” er en demonstration hvordan man laver et popnummer, der ikke kan beskrives som andet end episk. Nummeret opbygges langsomt med introduktionen af flere og flere elementer, der ebber ud i et brag af et omkvæd, hvor trommernes tyngde skaber en stærk kontrast til de luftige lydeffekter. Det føles som en storslået forløsning på en utroligt veludført spændingsopbygning. Med “Breathe” demonstrerer Ponette endnu engang hvorfor, de er et navn, der er værd at holde skarpt øje med.


Ellers tilføjet:

Chris Burton – ” 2 sekunder”
Chris Engel – “Blue”
DIBSET – “More Life” feat. Shooter Gang
Fadi – “Før Var Vi En”
Felicia Takman – “Stoppa Tiden”
Fozza – “About Time”
IVA – “Misunderstanding”
K E M A L x NEIMY – “Sometimes”
Keya x Jamkid x Masse – “M.I.A”
Mellemblond – “Blæsten i træerne”
Mimic Octopus – “Misja”
Mowgli – “Jungletur”
MØ – “Kindness”
Neon Bird – “Lately”
Neon Priest – “Anything is real”
Oliver Dengsø – “Alone”
Q.Marzi – “Summer” ft. Mellow
Rami x Thrife x Mackan – “Que Pa$a”
Sauna Senere – “Forskel”
School of X – “Race for Caress”
SULKA – “Sundholm”
UNG-SKAB x JOAH – “Dem”

Følg playlisten her.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com