fbpx

Popduoen lil cat vil tale om menstruation

Foto: Sofi Hellberg Olsson (Pressebillede)

På den nye single “Red Blues” forsøger den fremadstormende duo lil cat at gøre det lettere at tale åbent om menstruation.

De fleste har prøvet at sidde på kontoret eller skolebænken og haft utroligt ondt på grund af de månedlige kramper uden at kunne forklare, hvorfor man ikke er lige så koncentreret som normalt, eller at det altså ikke er fordi man er sur, men der sidder altså en lille goblin inde i maven og kradser løs for fuld smadder. Og hvis du er en af dem, der ikke selv har prøvet det, har du højst sandsynligt siddet klar på sidelinjen med en plade Marabou og nogle trøstende ord.

Nu har kæresteduoen lil cat valgt at sige de ting højt, der normalt forventes, at man holder i det skjulte, for hvorfor skal man egentlig gå stille om døren med noget, der er så almindeligt, og som påvirker halvdelen af befolkningen? Den nye single “Red Blues” er et finurligt og fængende lo-fi popnummer, med en meget pragmatisk og tilbagelænet tilgang til samtalen om menstruation. Forsanger Cathrine van Leeuwen udtaler omkring inspirationen til sangen:

Kvindekroppen er jo ret badass på både godt og ondt. Jeg har altid haft ret vilde menstruationssmerter og været meget følelsesmæssigt påvirket af min PMS hver måned, uden at jeg rigtig har været super bevidst om, at det var det, der skete. Det kommer nærmest helt bag på mig hver gang. Da jeg mødte Mads, blev jeg mere bevidst om det, fordi jeg seriøst var ved at gå fra ham et par gange, hvor jeg var totalt i mine følelsers vold og ikke anede, hvad jeg skulle stille op med mine PMS-følelser.

Den 12. november udgiver lil cat den nye EP med titlen czech new wave, hvor de får lov til at udfolde de forskellige hverdagssituationer, der har inspireret deres fjollede musikalske univers.

Du kan høre “Red Blues” på Spotify her.

Tags:
Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com