fbpx

PRISMA: Tre numre vi hører på repeat

Foto: Bobby Mandrup (pressebillede)

Friskt fra deres koncert på Carpark Festival har vi spurgt poprock-duoen PRISMA om hvilke sange, de ikke kan få nok af lige nu.

Duoen PRISMA, bestående af søstrene Sirid og Frida, er efterhånden ved at have etableret deres navn med deres poprockede indie-lyd og senest på EP’en Inside Out, der med numre som “Devils Eye” bevæger sig mere over mod den poppede del af den ligning. Ifølge PRISMA selv skal Inside Out forstås som et oprør mod de kasser, samfundet forsøger at lægge dem i. Vi har tilbage i 2020 haft PRISMA som Ugens Upcoming efter kun at have udgivet en enkelt sang og man kan ikke sige andet end at de ikke har skuffet siden da. På intronummeret “Seven Greedy Girls” fra deres nyeste EP fornemmer man tydeligt den punkede attitude i instrumentalisering og i den hårdtslående tekst. I forbindelse med deres kommende optrædener på Frigjort Festival senere på måneden og SPOT Festival til september, har vi spurgt PRISMA, hvilke tre numre, de hver især går og hører på repeat.

DIIV – “Doused”

Når jeg skal cykle gennem byen – morgen, middag eller aften – så sætter jeg ofte det her nummer på. Jeg er helt vild med de bærende guitarroller, som bare ligger og cykler gennem hele nummeret. Det føles som om, man er uovervindelig på cykelstien. Det giver mig et kæmpe skud energi.
– Sirid

Du kan lytte til nummeret her.

CHINAH – “Seconds of Heaven”

Jeg elsker CHINAH. Især deres nyeste album. Sangene har virkelig en sej vibe, synes jeg. De har alle sammen en meget elektronisk og maskinel lyd, der lægger sig op ad det her meget svævende sci-fi univers. Jeg får virkelig følelsen af at komme op på en anden planet, når jeg hører ”Seconds of Heaven”. Jeg drømmer mig væk til et frodigt univers fyldt med vandfald, grønt græs, og børn der leger. Det er et rart og fredfyldt sted at være. Men den er også meget storladent på en måde. Jeg kommer til at reflektere over livet og døden, og hvor vi alle sammen ender henne en dag.
– Frida
Du kan lytte til nummeret her.

Baby In Vain – “Bodyface”

Dette er afslutningsnummeret på deres seneste plade, og det er den perfekte afslutning, synes jeg. Nummeret driver langsomt fremad, mens det konstant er opbyggende og intenst. Andet stykke i sangen giver mig store barndomsfølelser, da det minder mig om Brødrene Løvehjerte og Ronja Røverdatter. Kæmpe anbefaling herfra.
– Sirid
Du kan lytte til nummeret her.

Smerz – “Remember”

Den her sang er virkelig sej. Den måde rytmikken bevæger sig igennem nummeret, fænger mig helt vildt meget. Da jeg hørte den første gang, satte jeg den straks på repeat i hvert fald 10 gange, mens jeg dansede rundt i stuen og forsøgte at lære den gennemgående rytme udenad. De to sangerinder Catharina og Henriette er virkelig også bare to powerkvinder, som jeg virkelig kan lade mig inspirere af og spejle mig i. Jeg elsker at opdager kvindelige artister, der kan give mig det.
– Frida
Du kan lytte til nummeret her.

Trentemøller, Jennylee – “Hands Down – Trentemøller’s Blissed out Mix”

Jeg er helt vild med hele Trentemøllers univers, da jeg synes, at han formår at skabe en stemning, som virkelig taler til mine celler. Især i dette nummer, rammer han noget helt særligt. Vokalen er nærmest dyrisk, mens det instrumentale ligger og skaber en lidt uhyggelig og mystisk bund. Dette nummer hører jeg ofte, når jeg sidder i toget og skal fra A til B. Perfekt.
– Sirid
Du kan lytte til nummeret her.

Molina – “Venus”

Den her sang hører jeg, når jeg har brug for et skud energi. Jeg elsker virkelig sangens drivkraft og energi, der tager mig med på en løbetur igennem en grannåleskov eller et stykke klippet landskab. Jeg får lyst til at råbe af mine fulde lungers kraft ud mod horisonten og mærke mine dyriske sider, mærke naturen og vildskaben. Jeg elsker den råhed og upolerethed, som, jeg synes, sangen har. Den går lige i kroppen på den gode måde.
– Frida
Du kan lytte til nummeret her.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com