fbpx

Scout udgiver nostalgipræget debut-EP

Foto: Rory Cole // Warmth (pressebillede)

Scouts debut-EP er et synth-pop nostalgitrip, der bringer tankerne tilbage til 80’ernes synthesizer-brug og 90’ernes poprock.

Den London-baserede sanger, sangskriver og producer Scout udgav sin debut-EP Rather Be Blind (Than See My Life Without You) den 2. august og den er helt klart et lyt værd. På titelnummeret “Rather Be Blind” kan man tydeligt mærke indflydelsen fra 80’ernes popmusik i både instrumentalen og vokalen og især i sit hook, der understøttes af en klokkelignende synthesizer. Hvis man skal sammenligne med et moderne eksempel, går tankerne mod et navn som Christine & the Queens.

På nummeret “California Dreaming” fortæller Scout sin historie om at sidde i sin lille hjemby i Sverige og drømme sig til det liv man ser i TV og i siderne af magasiner for derefter at opnå drømmen og indse, at der er et helt særligt bånd til hjembyen og de mennesker, man voksede op med. Scout forklarer, hvordan de holder af at skrive musik om de steder, de har været og de oplevelser, det har givet. For at bevare denne nærhed og autenticitet har Scout selv produceret musikken, indspillet vokalerne, filmet og redigeret musikvideoerne, samt designet coverbilledet til EP’en.

Med en utroligt velproduceret debut-EP med en klar vision for det kunstneriske udtryk har Scout allerede demonstreret, at de har færdighederne til at blive en stor tilstedeværelse i det moderne pop-landskab.
Du kan lytte til EP’en på Spotify.

Tags:
Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com