fbpx

Til fans af boy pablo: Tre bud på dit nye musikalske crush

Foto: Boy Pablo // blackksocks (Pressebillede)

I nutidens musikalske jungle kan vi som vanemennesker godt være tilbøjelige til at holde os til de acts, vi allerede kender og har været fan af længe. Men frygt ej! Vi har gjort din opdagelsesrejse lidt mere overskuelig og samlet tre bud på dit nye musikalske crush – skræddersyet til dig, der elsker lyden af boy pablo.

DIY-pop, indiepop, bedroom pop eller lofi-pop? Ja, kært barn har altså som regel frygtelig mange navne, men med disse betegnelser har jeg forsøgt at henvise til en musikalsk bevægelse af unge artister, der laver quirky popmusik i soveværelset med en billig Bilka-guitar og et skrabet hjemmestudie-setup. Den eklektiske subgenre er for tiden på vej mod stjernerne og går i fin spænd med den generelle dyrkelse af det normcore, som også præger verden uden for musikscenen. For hvorfor egentlig vente med at lave musik, indtil man har råd til at leje sig ind i et dyrt studie, hvis man har modet og talentet til at gøre det hele derhjemme med et rødt Focusrite-lydkort?

Én af de artister, der behersker genren og stilen, er norske boy pablo, der i kølvandet på sin YouTube-hype har formået at nå ret bredt ud med sin fornøjelige indiepop. boy pablo (med det borgerlige navn Nicolas Muñoz) har allerede opnået en enorm succes både i sit hjemland og på den internationale scene, og heldigvis er han ikke den eneste, der dyrker den charmerende DIY-æstetik. Hvis man dykker lidt ned i genren med de mange navne, så åbner der sig nemlig en hel verden af artister, der både kan lave fængende hooks, skrive forfriskende quirky tekster og rocke en lilla knallert. En verden, som du ikke vil fortryde, at du har gjort dig bekendt med.

Men I Trust (CA)

Det canadiske band Men I Trust laver tilbagelænet indiepop med en drømmende lyd, der kæler blidt for øregangene. Deres velskrevne sange synges af frontkvinden Emma Proulx, der besidder en fortryllende og fuldstændig gudindedommelig vokal. De minimalistiske produktioner giver god plads til både Proulxs fløjelsbløde stemme, men også til nogle ret fængende baslinjer, der er et af bandets trademarks. Sangen “Show Me How” fra 2018 er et vidunderligt eksempel på ‘less is more’-tilgangen til popmusik, der passer perfekt på en playliste sammen med boy pablo.

strongboi (DE/ZA)

Måske kender du allerede den sydafrikanske singer/songwriter Alice Phoebe Lou. Mindre kendt – men absolut et lyt værd – er hendes sideprojekt strongboi, som hun har stiftet sammen med Ziv Yamin. Duoens eklektiske blanding af nærmest polka-agtige orgellyde, gamle trommemaskiner og fine popmelodier er virkelig cute og ganske charmerende. Deres visuelle æstetik er lige så kitsch som deres lyd, hvilket får det hele til at gå op i en højere enhed med gamle Casio-keyboards, skøre outfits og hurtigbriller. Den ret specielle sang “honey thighs” er et tydeligt eksempel på, hvordan bandets kiksede æstetik sagtens kan smelte sammen med catchy hooks og kommerciel streamingsucces.

JAWNY (US)

Amerikanske JAWNY laver uptempo soveværelsespop med et glimt i øjet, der minder lidt om boy pablos selvironiske stil. Ren musikalsk stikker JAWNYs sange i ret mange retninger, men de har alle det til fælles, at man kan høre, hvor sjovt han har haft det, imens han har skrevet dem. Musikken oser af spilleglæde og en smittende kompromisløs attitude, der giver lytteren lyst til at være en del af det legesyge univers. Jacob Lee-Nicholas Sullenger, der står bag aliaset, brød især igennem, da han udgav singlen “Honeypie”. Et virkelig stærkt og dansabelt track med en lækker funkguitar, et insisterende tempo og et fængende falset-hook, der sætter sig fast på hjernen. Ganske fortjent fik sangen også den 25-årige artist signet på det ikoniske label Interscope Records, hvorigennem han udgivet sine seneste udspil.

Tjek også disse ud:
Benny Sings
Clairo
Dayglow
Her’s
Mina Okabe
Still Woozy

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com