fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 32

Foto: Oscar Lang // Jordan Curtis Hughes (Pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til britisk indierock eller amerikansk DIY-pop, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

Oscar Lang – Chew The Scenery

Den London-baserede BBC-darling Oscar Lang er en hyperaktuel Dirty Hit-signet lofi-artist, som i dag er ude med sit albummet Chew The Scenery. Albummet indeholder et hav af nostalgiske britrock-referencer kombineret med en moderne bedroom pop-æstetik, der fungerer virkelig godt for den unge brite. Sangenes nærmest psykedeliske karakter leder tankerne hen mod The Beatles’ ikoniske Sgt. Pepper-album, samtidig med at det lyder vildt nutidigt. Produktionerne er skæve og innovative, hvilket nok også hænger sammen med Langs sideløbende producerkarrierer, der har ført til samarbejder med blandt andet pladeselskabskollegaen Beabadoobee.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Still Woozy – If This Isn’t Nice, I Don’t Know What Is

Den amerikansk DIY-popper Still Woozy fra Oakland har allerede teaset med velskrevne og catchy singler som “Get By” og “That’s Life”, og nu er hans debutalbum endelig ude. Sven Eric Gamsky, der står bag soloprojektet, har sin helt egen gennemgående stil, samtidig med at han eksperimenterer og præsentere et bredt og dynamisk udvalg af sange på sin skønne indiepop-plade, som du i den grad skal give et lyt.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Jungle – Loving In Stereo

Producerduoen Jungle har udgivet et fantastisk discopop-album med en helt unik lyd og interessante musikalske gæster. Vores anmelder har allerede skrevet rosende ord om albummet, og udgivelsen har naturligvis også fortjent en plads på listen over ugens vigtigste albums. Læs vores anmeldelse af Loving In Stereo lige her.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Velour – Velour

Det er ingen hemmelighed, at vi er meget begejstrede for den danske popduo Velour, der også er Ugens Upcoming i denne uge. Fætrene Villads Bertelsen (producer) og Bastian Bertelsen (vokalist), der er hitmagerne bag projektet, laver charmerende og velproduceret dansksproget flødepop i stil med det fremadstående danske band Blæst, som den ene af fætrene også har arbejdet sammen med. Både kvaliteten og radiopotentialet er tårnhøjt, og især albumsinglen “Inden Det For Sendt” er som skabt til en festlig fredag aften.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Jade Bird – Different Kinds of Light

Den anmelderroste britiske indiefolk-artist Jade Bird har smidt sit andet studiealbum, der lyder som en skøn 2021-blanding af Patti Smith og Neil Young. Albummet er produceret af den prominente Nashville-baserede producer Dave Cobb, der har vundet 6 Grammy Awards og virker som det helt perfekte match for den talentfulde americana-sangerinde. Der er noget virkelig dragende over Birds vokal, der især på upbeat-nummeret “Trick Mirror” er både gåsehudsfremkaldende og original.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Tjek også disse nye albums ud:

Ben Platt – childhood bedroom
Bloxx – Pop Culture
Chorusing – Half Mirror
Christina Strandholdt – Lucky One
Luke Hemmings – When Facing The Things We Turn Away From
Watchhouse – Watchhouse

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com