fbpx

10 anbefalinger til konferenceprogram på by:Larm Festival 2021

Foto: Sigrid / Gabrielle // PR (Pressebillede)

Udover at have et musikprogram fyldt med spirende musiktalenter, som kan opleves på en scene, har by:Larm også et yderst spændende konferenceheprogram, som vi selvfølgelig har tjekket ud og valgt 10 spændende anbefalinger.

Sponsoreret indhold:

I næste uge præsenterer by:Larm Festival som sædvanlig et væld af interessante talks og konferencer – ikke mindst om musikbranchens evigt forandrende roller som A&Rs, managers og selvfølgelig artisterne selv. I år er der ekstra fokus på miljø og mangfoldighed, som i den grad tager udgangspunkt i nutidens aktuelle problemstillinger og udbredelse inden for feltet. Vi er igen i år meget imponeret af det store udvalg af spændende arrangementer, og for at give dig et større overblik har vi her samlet 1o konferencer, som vi anbefaler, at du tjekker ud, hvis du ligesom os skal et smut forbi branchefestivalen. Er du mere nysgerrig på musikprogrammet har vi også lavet en guide til det program.

Norsk sangskrivning med Gabrielle og Sigrid

Hvor: Dansens Hus 1
Hvornår: Torsdag klokken 15.00-15.45

Festivalens brancheprogram byder blandt andet på en talk om sangskrivning med de to norske artister Gabrielle og Sigrid, der er nogle af landets mest prominente sangskrivere. Gabrielle Leithaug har et hav af solide radiohits på CV’et og blev tilbage i 2019 nomineret til hele tre Spellemannpriser. Sigrid Solbakk Raabe kickstartede sin karriere på by:Larm i 2017 og har sidenhen opnået en enorm international succes med blandt andet radiorotation på BBC og koncerter på verdens allerstørste livescener. Derudover har vi førhen oplevet hende på den danske SPOT Festival, Roskilde Festival og lavet dette interview med hende, som du kan læse og blive klogere på den store stjerne.

Bak sceneteppet med Karin Bakås (Dansk: Bag scenetæppet med Karin Bakås)

Hvor: Pokalen
Hvornår: Fredag klokken 15.00-15.45

Karin Bakås er kendt som Norges backstage-dronning. Hun har gennem en mangeårig karriere arbejdet med alle de store stjerner og har opnået kaldenavnet “mor”. Hun fortæller både om de sjove ting ved koncertopsætninger, farerne ved afvikling af koncerter og historier med musiklegenderne fra bagscenen. I denne talk, der præsenteres af musikjournalisten Audun Vinger, har man en helt unik mulighed for at komme bag om facaden hos de helt store musikere, men også få et indblik i, hvad det kræver at stable en koncert eller en festival på benene.

Stepanie Phillips in conversations

Hvor: Dansens Hus 1
Hvornår: Torsdag klokken 12.30- 13.15

Den britiske musiker og journalist Stephanie Phillips står bag en af årets mest omtalte musikjournalistiske værker – nemlig Why Solange Matters, der beskriver Beyoncé-søsteren Solange Knowles’ rejse gennem en diskriminerende musikbranche og hendes rolle som én af Black Lives Matter-generationens mest populære stemmer. På by:Larm 2021 får du muligheden for at møde forfatteren bag bogen og høre mere om hendes egne oplevelser med diskrimination inden for musikindustrien. 

Bobby Gillespie 

Hvor: Dansens Hus 1
Hvornår: Fredag klokken 11.00-11.45

Legendariske Bobby Gillespie er forsanger i det skotske rockband Primal Scream, og til oktober udgiver han sine memoirer i form af selvbiografien Tenement Kid, der skitserer hans livshistorie fra opvæksten i Glasgows arbejderklassemiljø til 80’ernes og 90’ernes musikscene. Forud for Gillespies bogudgivelse giver han et eksklusivt foredrag med historier fra hans lange karriereforløb som et led i by:Larms konferenceprogram.

DØRÅPNEREN – en veileder for flerkulturelt mangfold i norsk musikkbransje  (Dansk: DØRÅBNEREN – en vejledning for flerkulturel mangfoldighed i den norske musikbranche)

Hvor: Dansens Hus 2
Hvornår: Torsdag klokken 11.30-12.15

Der har været en del debat om graden af diversitet i musikindustrien. I Danmark har kunstnere som Lydmor og Annika Aakjær åbnet debatten om sexisme i musikbranchen, mens kunstnere som Sivas, Gilli og Benny Jamz italesatte manglen på etnisk diversitet på DR’s radiokanaler. DØRÅPNEREN er en paneldebat bestående af Music Norways gruppe Endringagentene (Ændringsagenterne), som har udarbejdet en guide til, hvordan man arbejder for mere mangfoldighed i musikbranchen. Den overordnede præmis for debatten er, at en rig musikbranche, har behov for vi taler åbent og ærligt om uligheden, men også give plads til musik, der fortæller historierne fra dem, der oplever uligheden. 

The State of: Live

Hvor: Vulkan Arena
Hvornår: 14.00-14.45

Vi ved godt, du nok er træt af at læse om corona, men de udøvende musikere er nok en af de faggrupper, der mærkede pandemien hårdest. Aflysninger af koncerter, festivaler og lukkede grænser har medført et kæmpe økonomisk tab for musikere. Så hvor står live-markedet nu? Det er det spørgsmål, der forsøges besvaret i denne paneldebat, hvor man kan opleve Lucy Atkinson (Earth Agency), Anita Wisløff (All Things Live) og Jon Dunn (Parallel Lines Promotions), med Lisa Blanning (Booking agent, redaktør og forfatter) som moderator. 

The Sound of Being Human

Hvor: Dansens Hus 1
Hvornår: Torsdag klokken 13.30-14.15

I den mere filosofiske del af programmet, finder man et foredrag fra Jude Rogers med samme titel, som hendes kommende bog, The Sound of Being Human. Foredraget går i dybden med, hvorfor musik spiller en stor rolle i så mange menneskers liv. Rogers tager udgangspunkt i sit eget liv, hvor hun fortæller, hvordan musik hjalp hende med at bearbejde tabet af sin far som 5-årig og hvordan musik hjalp hende med at finde sig selv i sine teenage-år. Jude Rogers er en af Storbritanniens mest kendte forfattere og beskæftiger sig primært med musik og populærkultur, så der fortælles også om den viden, hun har fået i sit virke som musikjournalist. 

Teknologiutvikling i musikkbransjen – hvor er vi på vei? Paneldiskusjon og pitching (Dansk: Teknologiudvikling i musikbranchen – hvor er vi på vej hen? Paneldiskussion og pitching)

Hvor: 675 Oslo
Hvornår: Torsdag klokken 15-16:30

I dette indslag, har man muligheden for, som navnet antyder, at blive klog på den teknologiske udvikling i musikbranchen, med et fremadskuende perspektiv, der undersøger om man kan forudsige, hvilken retning udviklingen har. Her sættes der fokus på kunstig intelligens og maskinlæring, da disse teknologier har potentialet til at forandre hele musikindustrien. Panelet består både af folk fra store pladeselskaber, men også fra små uafhængige virksomheder. Paneldebatten afsluttes med en gennemgang af det mest interessante music tech, der er på markedet lige nu.

Hvordan bli oppdaget som ny artist? (Dansk: Hvordan bliver man opdaget som ny artist?)

Hvor: Dansens Hus 2
Hvornår: Torsdag klokken 13:15-13:45

Denne talk er som skabt til dem, der går med en musikerdrøm, men ikke ved, hvor man skal begynde. Her får man hjælp til, hvordan man kommer ind i musikbranchen, men også hjælp til at navigere i den som ny artist uden et stort pladeselskab i ryggen. Denne paneldebat er arrangeret af NRK P3s platform for nye kunstnere Urørt. Her vil redaktionen fra Urørt dele erfaringer fra deres hverdag, hvor de lytter til, og videreformidler, ny musik. Derudover vil etablerede branchefolk også fortælle om deres oplevelser, og hvad de leder efter, når de spejder efter nyt talent. Hvis man står og skal til at tage de første spæde skridt ind i en stor intimiderende branche, er dette klart et indslag, man ikke bør gå glip af.

Ladies Music Pub

Hvor: Pokalen
Hvornår: Fredag klokken 14.00-14.45

Ladies Music Pub er en frivillig organisation med en spændende, feministisk dagsorden. Organisationen vil forsøge at opmuntre flere kvinder til at tage springet ud i musikindustrien ved at hjælpe blandt andet pladeselskaber med at udvide deres horisont for kvindelige musikere og skabe et trygt rum og netværk for kvinder og andre kønsidentiteter. På branchefestivalen vil Ladies Music Pub have fokus på, hvordan deres organisation arbejder og hvordan vi kan forbedre de arbejdsmæssige forhold i musikindustrien , som ikke er inkluderende over for kvinder i dag.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com