fbpx

10 hurtige til… WIDE

Foto: Johan Stauner Bill (Pressebillede)

WIDE har over en årrække leveret en stribe af musik indenfor sit helt eget felt af elektronisk pop-R&B, og vi har nydt hver en bid af hvad hun har serveret. Den 9. september kan man opleve WIDE på Spise/Bar Nr. 20, og i den forbindelse har vi stillet 10 hurtige spørgsmål, så vi kan lære lidt mere om personen bag musikken.

WIDE er en af de artister, vi på redaktionen har haft et godt øje til i noget tid efterhånden. Med sin helt egen blanding af det grove og det blide, har hun etableret en lyd, der er helt unik til hende, og som får lytteren til at søge tilbage mod hende. Kombinationen af hip hop-elementer, R&B og pop med kant giver en ekstra dimension til WIDEs (ofte ulykkelige) kærlighedssange. Senest udgav hun singlen “Easy Love”, der er skrevet som en hyldest til den helt dybe og til tider krævende kærlighed, og nu kan man se frem til at opleve nummeret live på Spise/Bar Nr. 20 den 9. september. Inden koncerten kan du dog dykke lidt ned i WIDEs univers gennem dette mini-interview.

1. Min musik er…

Min musik er ofte et øjebliksbillede af mit liv. Jeg bruger musikken ret terapeutisk og som en måde at udtrykke mine følelser på godt og ondt. 

2. Jeg begyndte at lave musik fordi…

Jeg begyndte at lave musik, fordi jeg opdagede, hvor fantastisk det var at få ord og melodier til at flyde sammen, og så af den simple grund at jeg simpelthen ikke kunne lade være. 

3. Jeg finder inspiration i…

Jeg finder inspiration i folk omkring mig, mit eget livs op- og nedture, og så selvfølgelig også i andre kunstneres musik. 

4. Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var til Rosalia på Roskilde Festival 2019!! Hele koncerten var bare ekstremt gennemført; opsætningen, sceneshowet, udførelsen og så var Rosalias performance og tilstedeværelse bare helt vild. 

5. Den vildeste koncert, jeg selv har spillet var…

Den vildeste koncert, jeg selv har spillet var på LiteraturHaus i december 2020 i forbindelse med “Rust Sleeps Around”. Det var så fedt efter et år i lockdown endelig at komme ud og spille live igen. 

6. Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg være…

Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg være skuespiller eller psykolog. Jeg synes, at det er spændende at observere og prøve at forstå folk, der opfører eller tænker anderledes end mig selv. Det bruger jeg også ofte, når jeg arbejder på nye sange. 

7. Min yndlingsartist lige nu er…

Min yndlingsartist lige nu er Victoria Monét. Hendes musik er sååå lækker. 

8. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er, at man som lytter kan mærke det og at jeg får mig selv helt med i processen. 

9. Når folk lytter til min musik, skal de…

– Når folk lytter til min musik, skal de føle sig opløftet af rytmerne, de tunge beats, bassen og ikke mindst budskabet. 

10. Min kommende koncert på Spise/Bar Nr. 20 bliver…

Min kommende koncert på Spise/Bar Nr. 20 bliver upbeat, følsom og med masser af bangers.  

Tags:
Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com