fbpx

Balstyrko – Store VEGA

Foto: Katrine Møbius (Pressebillede)
Venue: Store VEGA
Dato: Torsdag den 9. september 2021

Balstyrko har rejst sig fra deres lange dvale i blomstergraven, og det fejrede de med en hitparade for fanbasen i VEGA.

Balstyrko – Store VEGA
4 / 5 Reviewer
Rating0

Det musikalske fænomen, Balstyrko, der består af de skelsættende artister Blæs Bukki, Ane Trolle og Anders ”Ormen”, gjorde i går aftes comeback efter godt og vel 12 års pause fra projektet. Og i et VEGA, der var overfyldt til randen af svedige og forventningsfulde fans, beviste trioen at de stadig besidder en helt særlig evne til at tryllebinde publikum med tumultarisk energi og socialrealistiske sangtekster. Med sig på scenen havde Balstyrko opbakning af et fremragende instrumentalt akkompagnement, som blandt andet bød på violin og trækbasun. Sammen åbnede de meget passende scenen med sangen ”Velkomst”, som også er intronummeret på den sagnomspundne mesterplade Jagten Paa Noget fra 2009. Dette 17 numre lange album, der er Balstyrkos eneste udgivelse (sammen med jubilæumssinglen ”Boegereden”), blev helt naturligt udgangspunktet for koncertens set-liste. Faktisk nåede gruppen at spille hele deres repertoire – dog lige foruden ”Ulven”. I denne hitparade, som selvfølgelig lagde op til fællessang i salen, var de absolutte højdepunkter trioens mere energiske numre. Sange som ”Venter Paa Vin”, ”Intet Stopper Helt”, ”Flammer & Steaks” og ikke mindst den cirkuslydende ”Karrusellen” skabte et berusende energiløft og viste for alvor, at Balstyrko er skabt af nogle af landets mest garvede talenter. Udførslen af det lidt mindre hypede nummer ”Hvem Ringer” er absolut også værd at nævne. Her vekselvirkede Ane Trolles fortryllende og florlette vokal perfekt med Blæs Bukkis behagelige bas-stemme i de velkomponerede vers, som efterfølgende blev erstattet af det omkvædslignende stykke, der i denne live-version havde en imponerende tempoforøgelse indlejret i sig. Sangen brød således fri fra sine originale rammer og løb løbsk i et euforisk og højintenst fælles-jam. Der var dog også mindre vellykkede øjeblikke i den ellers velspillede koncert. Flere af de stille numre mistede nærmest pusten gennem trommernes sløve beats, hvilket fik konsekvenser under publikumsfavoritten ”Kaffe Mdma”. Her fornemmede man, at live-versionen blev spillet en smule langsommere end på indspilningen, og det syntes faktisk at slå Blæs Bukki en lille smule ud af takt et par gange. Hvorfor Balstyrkos stille numre blev spillet med en vis dovenskab på beatet, er ikke helt til at sige. Måske havde de bare lyst til at tygge ekstra længe på lyrikken efter over et årtis pause?

Uanset årsagen, så spillede Balstyrko en imponerende, nostalgisk og livgivende koncert i VEGA i går, som kastede publikum hele vejen tilbage til 2009. Blæs Bukki havde ret, da han sagde i mikrofonen: ”I aften er vi alle sammen blevet 12 år yngre.”

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com