fbpx

Christine and the Queens udgiver to nye covers

Foto: Global Citizen LIVE (Pressebillede)

Queer-ikonet Christine and the Queens har udgivet studie-versioner af to covers fra sin optræden på Global Citizen LIVE i Paris.

Den 25. september løb Global Citizen LIVE af stablen, hvor blandt andre den franske sanger og sangskriver Christine and the Queens optrådte. Hvis man ikke er bekendt med konceptet, er Global Citizen LIVE et 24-timers velgørenhedsevent med optrædener i hele verden blandt andet i Paris, hvor Christine and the Queens indtog scenen foran Eiffeltårnet. Her spillede queer-ikonet med det borgerlige navn Héloïse Létissier nye arrangementer af sine tidligere sange, men også coverversioner af George Michaels “Freedom” samt “Comme l’oiseau” af Michel Fugain & Le Big Bazar. Studieindspilningerne af de to covers er nu udgivet samlet i en mini-EP med navnet Joseph, mens den fulde koncert nu ligger tilgængelig på YouTube.

Den oprindeligt bittersøde “Comme l’oiseau” er omdannet til et dystert korarrangement med en truende bas og tilføjet foruroligende elektroniske elementer. I den efterfølgende sang “Freedom” trøstes man af et blidt klaver, der understøttes af en kantet og tung bas. I omkvædet forvandles de dystre stemmer til et opløftende gospelkor, mens Christine and the Queens giver den gas med improviserede vokaludbrud. Hun har tidligere udtalt, at hendes electropop er inspireret af kunstnere som David Bowie, og det kan især høres på “Freedom”, hvor Christine and the Queens ikke er bange for, at give sin vokal lidt ekstra karakter.

Du kan høre mini-EP’en på Spotify her og se live-versionen af “Freedom” fra Global Citizen LIVE på YouTube her.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com