fbpx

Dem glæder vi os til at opleve på by:larm 2021

Foto: mimi bay // Ida Blom (Pressebillede)

Om under to uger, bliver den norske show-case festival by:Larm skudt i gang. Vi er derfor dykket ned i det fulde musikprogram og valgt tre forskellige artister, som vi glæder os ekstra meget til at opleve i den norske storby.

Sponsoreret indhold:

by:Larm bliver afholdt i den Norges hovedstad Oslo den 30. september til 2. oktober. En show-case festival hvor artister fra hele verden kan opleves på forskellige scener, rundt omkring i byen. Festivalen har et særligt fokus på ny og upcoming musik fra hele norden, og i sidste uge kunne man læse vores guide over hele musikprogrammet. Nu dykker vi endnu mere ned i dette års fantastiske line-up, og du kan nu lære tre forskellige artister bedre at kende, som vi glæder os ekstra meget at se på by:Larm 2021.

Ash Olsen (NO)

Hvor: Sentrum Scene // BLÅ
Hvornår: Torsdag klokken 22:00 // Lørdag klokken 20:30

Ash Olsen er en norsk rapper, som så småt er i gang med at skubbe norsk hip hop i en ny retning. Ash Olsen er vokset op på en gård på landet, men forelskede sig i rap, da hun hørte Tupacs “Only God Can Judge Me”. Olsens musik er moderne, men samtidig fornemmer man tydeligt en sen 90’er/tidlig 00’er hip hop-indflydelse, især på titelsangen til EP’en TUTTIFRUTTI, der lyder som en blanding af Luniz’ klassiker “I’ve Got 5 On It” og storhittet “Taste” af Tyga og Offset. Ash Olsen er dog også stærk, når hun leverer club-bangers som singlen “KITKAT”, der i skrivende stund, næsten har fået en million afspilninger på Spotify. De engelsksprogede tekster er som regel fyldt med damer, stil og attitude, der lige efter hip-hop-lærebogen pakkes ind i metaforer og punchlines. Netop fordi, hun gerne ville lyde som sine rap-idoler, besluttede Ash Olsen sig for, at hun skulle rappe på engelsk. Hun har derfor øvet sig intensivt på det engelske sprog, hvilket har resulteret i en perfekt amerikansk udtale, der skaber den samme attitude, man hører på den anden side af Atlanterhavet.  Det er sjældent, man får lov at opleve et så ambitiøst hip hop-projekt fra den spæde start, og så endda i vores naboland, så man bør ikke gå glip af det norske rapstjerneskud, for der går nok ikke lang tid før, hun letter.

mimi bay (SE)

Hvor: Ingensteds // Strim-teltet
Hvornår: Fredag klokken 21:00
// Lørdag klokken 20:30

Svenske mimi bay er en kreativ ildsjæl, der har vist os sine mange kunstneriske talenter igennem forskellige platforme. Den unge artist startede ud som internetfænomen på YouTube og sprang sidenhen ud som sanger, sangskriver, multiinstrumentalist og producer for sit musikalske soloprojekt. Taget hendes relativt beskedne musikalske bagkatalog i betragtning, der dog byder på et lille dusin singleudgivelser og debut EP’en far from home, har hun allerede opnået stor popularitet med over 20 millioner lyt på Spotify. mimi bay producerer drømmende bedroom-pop med fængende melodier og et alsidigt udtryk, som spænder fra numre med akustisk ukulele til elektronisk low-fi pop. mimi bays vokal er luftig, sårbar og meget indlevende i det tekstlige univers, som bærer præg af hendes ungdommelige perspektiv på verdenen omkring hende. Vi glæder os særligt til at blive draget ind i mimi bays atmosfæriske lydbillede på dette års by:Larm Festival, hvor hun uden tvivl vil indfri de forventninger, som vi har til det unge multitalent.

Reveal Party (DK)

Hvor: Rockefeller
Hvornår: Torsdag den 30. september klokken 22:30

Danske Reveal Party sætter ord på de mest kaotiske og komplicerede følelser gennem en eklektisk blanding af midwest emo-rock, støjende shoegaze og højenergisk indiepop. På debut-EP’en You Stole a Year of My Life skildrer frontkvinden Emily Nyhuus det år, hun måtte vente på at modtage hormonel behandling, hvilket formidles med en hudløs ærlighed og en eminent sans for lyriske finurligheder. Reveal Party har allerede haft stor succes herhjemme, hvilket blandt andet førte til en velfortjent plads på lineuppet til Roskilde Festivals “Summer Days”, og nu står Nyhuus & Co klar til at erobre den internationale indie-scene med deres drømmende og synthdrevne shoegaze-univers. Reveal Partys koncert på by:Larm er dermed ikke en hvilken som helst koncert, men en vaskeægte international ilddåb, som de på alle måder har fortjent.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com