fbpx

First Flush – Spot Festival 2021

Foto: PR (Pressebillede)
Venue: Ridehuset
Dato: Fredag den 17. september 2021

First Flush´ finurlige lydunivers blev desværre baggrundsmusik for et uopmærksomt publikum.

First Flush – Spot Festival 2021
2.5 / 5 Reviewer
Rating0

Pop-kvintetten First Flush indtog scenen på Ridehuset fredag aften, hvor en halvfyldt sal stod klar til en koncert med et legende og grænsesøgende lydunivers. En lidt sløv start blev det til, med en smule skrattende mikrofon, som gjorde det en smule svært at få sparket aftenens koncert i gang for fuld kraft. Heldigvis blev det fixet efter nummeret, og derfra kunne det rigtig starte, “Ånder Nu”, som jeg personligt synes er et af de bedste numre fra deres nyeste plade Fjorden, gav endelig lidt mere energi til publikummet, der desværre snakkede alt for meget. Bandet fik fortalt, at det er første gang, at de optræder med sange fra deres album Fjorden i Aarhus, men publikum virkede hverken begejstrede eller opmærksomme.

“Noget andet”, også fra samme album, var skøn og velspillende at få hørt live, og når de to frontpersoner synger sammen i blandingen af rå vokal og auto-tune, var det virkelig godt. First Flush formår virkelig at lege med genre som pop, rock og hiphop, og sidstnævnte kom virkelig til udtryk, da de til al overraskelse spillede deres gamle sang “Røde” helt tilbage fra 2015, med omkvædet fra auto-tune kongen Gilis kæmpe hit “Vai Amor”. Et genialt es de hev ud af ærmet, og det fungerede virkelig godt. Men om det var alle der opfangede Gillis “tilstedeværelse” på scenen, er jeg i tvivl om, for det var mere som om, at publikum kom for at have baggrundsmusik til deres højlydte samtaler med venner over fadøl.

Det var virkelig et problem for mig at nyde koncerten, og jeg måtte flere gange rykke mig i crowded, fordi dem omkring mig, skulle vende verdenssituationen i stedet. Det var virkelig ærgerligt, men First Flush formåede heller aldrig rigtigt at komme ud over scenekanten og vise at det altså var dem, der var fokus det næste stykke tid.

Koncerten gav mig skønne små højdepunkter, især med de catchy numre fra Fjorden, som jeg nød at vugge med til. Men bandet havde altså ikke den nerve, der skulle til, for at lukke munden på deres publikum. Jeg er stor fan af bandets tekstunivers, og finurlige lyd, som virkelig tør være legende og skille sig ud, men det var svært at blive helt overbevidst, da jeg følte at jeg manglede lidt mere nerve og i den grad også energi oppe fra scenen af.

Det var en skam, at det ikke var First Flush´ kernepublikum, der var tilstede på Spot Festival, men de formåede desværre heller ikke at få publikum med på deres hold. Men må dette også være et opråb til koncertgængere om at tage et andet sted hen og vende verdenssituationen!

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com