fbpx

FORPREMIERE: Marianne Engebretsen udgiver atmosfærisk kærlighedsportræt

Foto: Malin Longva (Pressebillede)

Norske sangskriver og sangerinde Marianne Engebretsen udkommer i morgen med sin fjerde single “Light as the Moon” – du kan høre den eksklusive forpremiere lige her.

Marianne Engebretsens nye singleudspil er en kærlighedserklæring til hendes mor. Et portræt af moderlig kærlighed som fortælles gennem et sonisk og bevægende nummer, der på ærlig vis inddrager alle de følelser og iagttagelser, som vi igennem et voksent perspektiv og tilbageblik på barndommen kan få af vores forældre. Det er en forståelse af moderfiguren, der både indeholder det trygge og det kaotiske, det hengivne og det spontane og mest af alt den kompromisløse kærlighed.

Alle disse følelser afspejler Marianne Engebretsen i musikken gennem et roligt og atmosfærisk nummer, der føres frem af et skrøbeligt klaverspil og sangerindens dybtfølte vokalformåen. Det soniske rum i “Light as the Moon” brydes af elektroniske ekkoer og flugter på en uigennemtrængelig håbefuld melodi, som intensiveres hen mod slutningen i et mere kaotisk, men stadig smukt musikalsk virvar.
Om tilblivelsen af singlen fortæller Marianne Engebretsen:

– “Light as the Moon” er et portræt. Et musikalsk portræt af min mor. Sart, nær og varm, legende, rar, kaotisk, morsom, spontan og lidt tosset. Lidt som en mor skal være. Det store hjerte, kærligheden, de mange arme og ben der kan lime alt sammen, holde på flokken, det er nysgerrigheden, tusinde spørsmål, glemsomheden, naiviteten, det urokkelige.

Det fjerde singleudspil fra den talentfulde Marianne Engebretsen udkommer i morgen fredag den 10. september på streamingtjenesterne, men du kan allerede nu høre forpremieren på “Light as the Moon” eksklusivt lige her.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com