fbpx

FORPREMIERE: Queer-produceren Vakle udgiver tankevækkende førstesingle

Foto: Sofi Hellberg Olsson (Pressebillede)

Den eksperimenterende queer-artist Vakle udkommer i morgen med sin nye single “Through Ur Eyes”, som sætter fokus på danske minoriteter, og beder lytteren tage stilling til sin mulige privilegieblindhed. Du kan høre den eksklusive forpremiere lige her.

Vakle er en københavnerbaseret producer, der bevæger sig i spektrummet mellem hiphop, R&B og soulpoppet musik, og du vil ofte finde hendes produktioner i den eksperimenterende ende af skalaen.

På sit nye singleudspil indgår Vakle et kreativt samarbejde med den R&B-inspirerende sangerinde, sangskriver og trommeslager Espichicoque. Sammen har de to kvinder skabt et lydunivers, hvor det old school hiphop beat møder en kraftfuld R&B-vokal. “Through Ur Eyes” er en single, som er dedikeret til dem, som ikke altid får lov at fylde mest i samfundet. Både Vakle og Espichicoque oplever hverdagens udfordringer ved at være en del af to forskellige minoriteter, og derfor ønsker de med “Through Ur Eyes” at åbne op for en vigtig samtale. Om singlen fortæller Vakle:

– Teksten, som er skrevet af Espichicoque, satte gang i en utrolig vigtig dialog mellem os to – og også mellem mig og andre mennesker omkring mig. Som minoriteter i musikbranchen er det klart, at vi har meget tilfælles, men der er også enormt stor forskel på os. Vi er begge to minoriteter i en mandsdomineret branche, som henholdsvis trommeslager og producer, men vi er også minoriteter af andre grunde. Jeg er på grund af min seksualitet og Emilie er minoritet i Danmark på grund af sin hudfarve – forskellen på de to ting er, at man ikke nødvendigvis kan se på mig, at jeg er queer, hvorimod Emilies hudfarve altid er synlig og noget, der bliver taget stilling til, når hun går ud ad en dør.

Nummeret er forløber for Vakles kommende debutalbum, som er et kreativt projekt, hvor produceren inviterer forskellige musikalske talenter med som feature for at samle forskellige livshistorier ind til albummet.

Du kan høre den eksklusive forpremiere på “Through Ur Eyes” lige her.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com