fbpx

Fraads – Spot Festival 2021

Foto: Karoline Mutinta Jørgensen
Venue: Store Sal
Dato: Torsdag den 16. september 2021

Fraads gav den fyldte Store Sal en koncertoplevelsen, man sent vil glemme.

Fraads – Spot Festival 2021
5 / 5 Reviewer
Rating0

Jeg var spændt på at opleve min debut med den hypede og kritikerroste gruppe Fraads på dette års Spot Festival. Store Sal var propfyldt og på scenen blev koncerten lige så stille spillet i gang, med fine toner fra en cello. Ind på scenen kom David Engelbrecht, som står for produktionen i duoen, og spillede salen op til en nærmest ravelignende tilstand, sammen med deres fyr på drumpad. Hele salen stod op fra deres sæder fra første tone af, og ind kom den karismatiske Fraads-frontman Frederik Espersen, bedre kendt som Papa Erotic. Jeg blev blæst bagover af den vilde produktion og Erotics legende vokal, som fik den stående første parket til at danse og hoppe vildt rundt, i én stor glædesrus. I netop dét vilde moment, kom konferencieren ind og måtte bede publikum om at tage det mere roligt, alt i mens Fraads optrådte videre som intet var sket – herefter kom der et hold vagter ind og stod foran scenen. Med sådan en eksplosiv start, var alt en stor uforudsigelighed, og duen blev ved med at overgå dem selv. Et kæmpe plus var. at der var en trompetist med på scenen, som smeltede magisk sammen med både de elektroniske produktioner og vokalens auto-tune. Under det velkendte nummer fra deres spæde start, “døde i dine arme”, kom der fællessang, og med tekstens linje //Hænderne henover hovedet //, kom der et hav af hænder i vejret fra salens fyldte sal. Duoens kraftpræstation af en koncert, sendte mig som publikum, direkte ind i deres gennemarbejdede, poetiske univers, som sjældent er set i dansk hiphop. Balladen “Angela” fra albummet FRaaaDS, var et intenst og smukt øjeblik, hvor trompet og vokal igen fik lov at brillerer til perfektion.

Trods den tidligere kommentar fra konferencieren, hoppede Papa Erotic helt ned blandt publikum og sang, med publikums hænder støttende rundt om ham. Han formåede at være nærvær med publikum, og midt i det hele blev alt musik cuttet af, Erotic hoppede op på scenen igen, og festen kom tilbage med ét stort brag, hvor duoen fortsatte i den mest professionelle stil, som var intet sket.

Fraads var gennemført, storladent og på samme tid intimt. Det var som om, at man havde fået den gyldne billet til at komme med ind I Fraads´ eventyrlige verden, hvilket var fantastisk at være en del af.

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com