fbpx

Fremadstormende iomfro udgiver ny poppoetisk single

Foto: iomfro // Mads Emil Smed Kjær (Pressebillede)

SPOT-aktuelle iomfro er ude med singlen “jeg føler”, der opfordrer folk til at stå ved sårbarheden og turde være i sine følelsers vold.

Aarhusianske iomfro har på ganske kort tid formået at skabe en usædvanlig hype, der trods hendes kun to hidtidige singler har ført til en plads på SPOT Festival 2021 i næste uge og et show til Kronprinsparrets Priser den 25. september. Hendes jordnære og finurlige hverdagspoesi om at være i 20’erne i 2020’erne er umiddelbar og ægte, og den seneste single “danse” var derfor også med god grund den mest spillede sang på P6 Beat i sidste måned.

Nu er hun på banen igen med et lige så stærkt nummer. Hendes nye single “jeg føler” er en charmerende spydig sang, der opfordrer alle til at indse, at det er okay at være følsom og græde uden at vide hvorfor. Et virkelig tiltrængt og sympatisk projekt, som ikke kan understreges nok i en verden med et unødvendigt stort forventningspress og falske glansbilleder. Især linjen “I siger, jeg føler for meget – jeg føler, I siger mig for lidt” rammer én lige i mellemgulvet på en helt særlig måde. Alma Kjær Agergaard, der står bag aliaset, udtaler selv følgende om sangen:

Jeg oplevede at føle, at jeg skulle have nogle bestemte behov og drømme, som jeg måske ikke havde. Det er ærgerligt, hvis en kaffeaftale med vennerne medfølger et pres om at kunne fortælle om alle de nye spændende tinder-dates, man har været på siden sidst og vilde rejseplaner, man har lagt for sommeren, hvis man i virkeligheden ikke har haft lyst eller overskud den sidste måned. Det er så befriende, hvis vi tør sige hinanden lidt imod eller sætte ord på, hvor vi er forskellige, eller hvad vi har svært ved eller tvivler på.

Udover at være en rørende sang med noget på hjertet, så er det også et virkelig velskåret popnummer med en fængende indiepop-lyd, en vaklende basfigur og et tilbagelænet groove, der overleget illustrerer iomfros evne til at få lyd og tekst til at gå op i en højere symbiotisk helhed. Hun ramte desuden for nyligt UHØRT-festival med en perfekt uperfekt koncert, som vi efterfølgende kvitterede med en fuld plade i vores anmeldelse af koncerten, og vi glæder os derfor rigtig meget til igen at opleve hendes betagende live show, når hun spiller på SPOT Festival på fredag i næste uge.

Lyt til “jeg føler” på Spotify lige her.

Tags:
Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com