fbpx

iB101 – SPOT Festival 2021

Foto: Karoline Mutinta Jørgensen
Scene: Foyer, Musikhuset
Dato: Torsdag den 16. september 2021

iB101 åbnede Foyer-scenen med en afslappet attitude og et stort potentiale, der dog ikke kom helt til sin ret grundet en lidt for uambitiøs indpakning.

iB101 – SPOT Festival 2021
3 / 5 Reviewer
Rating3

Dansk-malaysiske iB101 (tidligere kendt som irrelevantbitch101) spillede sin første SPOT-koncert på Foyer-scenen i Musikhuset torsdag kl. 16. Med et stort smil på læben indtrådte han scenen kun flankeret af en guitarist og et backingtrack. Martin Tangsgaard, der står bag kunstnernavnet, virkede ikke særlig nervøs, men fremstod derimod selvsikker og i sit helt rette element, mens han sang sine solide popsange med en fascinerende falset og en teatralsk persona, der både signalerede jordbundethed og popstar-karakter. Generelt var der meget ved koncerten, der gav et indtryk af, at iB101 godt kan komme rigtig langt med sin legesyge og kompromisløse millennial-pop.

Den internetbaserede æstetik og det 00’er-inspirerede udtryk fremstod velvalgt og gennemtænkt, men alligevel var der noget ved formidlingen af sangene, der ikke var helt overbevisende. Humoren og attituden blev enkelte steder lidt for overspillet, ligesom den skrabede liveopsætning virkede en anelse uambitiøs. Man kom desværre lidt til at savne et liveband til at få de ellers velproducerede og spændende popsange ud over scenekanten, ligesom Tangsgaards visuelle overlegenhed på de sociale medier heller ikke kom til udtryk i selve sceneopsætningen.

Der var dog ingen tvivl om, at iB101 er født til at stå på scenen. Let og elegant charmerede han publikum med sine vilde dance moves, sine Prince-klingende skrig og sin overlegne scenesnilde, og især det lidt kække cover af The Pussycat Dolls’ “Stickwitu” affødte smil og singalong-stemning blandt publikum. Den yderst originale sangskrivning, de finurlige tekster og de catchy omkvæd lægger bare op til en mere spændende liveformidling. De velskårede singler som “Goody Two Shoes” og “I Cose Happy” byder geniale hooks med enormt hitpotentiale, som man bare ikke helt kunne mærke live. Alt i alt et virkelig stort potentiale i en lidt for uambitiøs indpakning.

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com