fbpx

Jomi åbner samtalen om samtykke på nyeste single

Foto: Sigrun Gudbrandsdottir (Pressebillede)

Med nummeret “JaNejMåske” sender Jomi sit øredøvende bidrag afsted til den offentlige samtale om samtykkeloven.

Det er et højaktuelt, omdiskuteret og politisk emne, der virkelig skiller vandene i det danske samfund lige nu: Samtykkeloven. Det stopper dog ikke den selverklærede sex-positivist Jomi for at tage lytteren i hånden og sætte sit præg på debatten. Samtykkesangen “JaNejMåske” er kunstnerens andet singleudspil i forbindelse med sit kommende album. Foruden et stærkt og vigtigt budskab byder selve musikken på et spændende mix af jazz og pop, som er skabt i en intuitiv og mere eller mindre improviseret studie-session. På den måde føles nummeret meget autentisk og umiddelbart, som det bygges op fra det indledende klaverspil til en storladen symfoni af blandt andet congas og blæsere. Her bryder kunstner og sanger bag Jomi, Signe Høirup Wille-Jørgensen, igennem med sin dybtfølte sangstemme, der synger, at “du må gøre hvad du vil, hvis din elsker siger ja, ja, ja.”

Netop vigtigheden af grænsesætning og seksualitet optager Jomi meget, og det er emner, som hun selv har et meget personligt forhold til og gerne vil dele med sine lyttere. I den forbindelse har hun fortalt:

– Den personlige rejse har sin helt egen historie, og den er både hamrende sørgelig og pivfræk. Lad først musikken spille, kroppen forstå og så er jeg lige her hvis vi skal snakke mere om consent-øvelser, om det at have sex med et hjerte og om alt det, man aldrig ville have ønsket var sket.

Du kan høre “JaNejMåske” på Spotify lige her.

Tags:
Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com