fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 36

Foto: Pil // Daniel Birkebæk

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra dansksproget pop til grænsesøgende electronica. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Pil [support: Maria Clante]

Hvornår: 10. september
Hvor: Ideal Bar (VEGA)

KarriereKanonen-vinderen Pil laver skæve dansksprogede popsange med en finurlig og hudløst ærlig lyrik, der stikker dybt ned i de helt sårbare følelser. Den fremadstormende artist har for nyligt indtaget Danmarks Radios sendeflader med sangen “Når Du Går Herfra (Nattely)”, der er røget i rotation på P3, og på fredag spiller hun så sin første udsolgte headliner-koncert på det københavnske spilested Ideal Bar. Til aftenen medbringer hun desuden et ret spændende supportnavn i form af den helt nye popartist Maria Clante, der varmer scenen op med sit nostalgiske og synthdrevne 80’er-univers. Der er ingen tvivl om, at det bliver en helt særlig aften i popmusikkens tegn.

Neon Priest [support: Avoid]

Hvornår: 11. september
Hvor: VEGA

Hvis du er til grænsesøgende elektronisk musik, skal du tage ind og opleve hi-fi-popperne Neon Priest, når de lørdag aften gæster VEGA med deres alternative electropop, der er både noisy og catchy. Neon Priest er kendte for at levere en eksplosiv energibombe til deres liveshows, og med sange fra debutalbummet 7 Sorrows og den seneste EP Bleached and Above på sætlisten kan det derfor kun blive en vild koncert.

Growzone præsenterer: Fusia // OKAPI // Tiger Moth

Hvornår: 9. september
Hvor: URBAN 13

Talentagenturet Growzone præsenterer torsdag aften tre nye spændende vækstlagsartister, der alle er tilknyttet Musikbunkeren i Gentofte. Til arrangementet kan du både opleve opløftende indiehymner fra den danske synthpop-trio Fusia, mørk electronica fra dystopiske OKAPI og nordisk R&B fra søsterduoen Tiger Moth. Alt i alt et meget alsidigt line-up, der burde kunne tilfredsstille langt de fleste musikinteresserede, og som derfor naturligvis er en anbefaling værd. Alle tre artister spille desuden også til Growzones showcase på SPOT-festival den 16. september, men du hvis ikke har planer om at tage til Aarhus i næste uge, er koncerten på URBAN 13 en oplagt mulighed for at opleve de tre acts i København.

Lucky Lo 

Hvornår: 9. september
Hvor: The Low-Fi Rooftop Terrace

SPOT-aktuelle Lucky Lo spiller torsdag aften en tagterrasse-koncert i Københavns Nordvestkvarter. Den nøjagtige lokation for koncerten er ukendt og vil først kunne ses, når man køber sin billet, men vi tør næsten godt garantere, at det bliver en virkelig smuk oplevelse. Den svenske altpop-artist har netop spillet på UHØRT-festival, hvor vores anmelder gav hende fuld plade for hendes koncert, der var både dansevenlig og bevægende. Til koncertformatet “The Low-Fi Rooftop Terrace” bliver det muligt at opleve hende i mere intime rammer og med et helt stripped setup, når hun spiller sine fænomenale sange under åben himmel blot akkompagneret af en guitarist. Alt ved dette arrangement virker særdeles gåsehudsfremkaldende (på den gode måde), og vi anbefaler derfor stærkt, at du køber en billet til koncerten.

GivOrdLyd!

Hvornår: 7. september
Hvor: Teglværket

Allerede i dag kan du opleve GivOrdLyd!, der er en støttekoncert for Danmarks unge. Minifestivalen er arrangeret af organisationen headspace og foregår på Teglværket, hvor du både kan opleve spændnede musik og taler med fokus på unges mentale trivsel. Udover at støttekoncerten har et særdeles vigtigt formål, så har arrangørerne bag eventet også annonceret en vanvittigt musikalsk line-up med virkelig seje og aktuelle danske artister som blandt andre RoseeLu og mags, der vil sørge for et brag af en fest for de fremmødte.

Gå heller ikke glip af:
Abekejser – 9. september, Hotel Cecil
Tessa – 10. september, Tivoli
WIDE – 9. september, Spisebar 20

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com