fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 37

Foto: Takykardia // Tue Blichfeldt (Pressebillede)

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra funky nydisco til psykedelisk rock. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

lil cat + Velour (Badestuen)

Hvornår: 14. september
Hvor: Badestuen

Duoen lil cat bliver ved med at imponere med deres finurlige lo-fi pop, der italesætter tabubelagte hverdagsemner uden at tage sig selv alt for alvorligt. Musikken er opløftende, men teksten leverer konstant samfundskritiske stikpiller, så mens man danser til de muntre toner, er der små øjeblikke af “vent, hvad sagde de lige?”. Senere på aften lægges der op til den helt store dansefest, når Velour går på scenen. Deres groovy nydisco-lyd er simpelthen umulig at stå stille til (jeg sidder og nikker med hovedet til singlen “Uuh”, mens jeg skriver det her). Man kan næsten se spejlkuglen i loftet, når de funky toner fylder ørergangene, så hvis man hungrer efter et post-corona dansegulv, bør man uden tvivl slå et smut forbi Roskilde i aften.

H2OP + iB1010 + Yangze

Hvis man er typen, der synes koncertoplevelser bør skubbe til forventningerne, bør man vende blikket mod Hotel Cecil, hvor pladeselskabet Konkylie præsenterer tre af de mest eksperimenterende navne på den danske musikscene – og så oven i købet samme aften. Her kan man opleve musikfællesskabet H2OP, der består af Nikolaj Vonsild (When Saints Go Machine), Simon Formann (Yen Towers, Age coin) og Villads Klint (Minais B). De tre kunstnere er samlet om en grænsesøgende elektronisk lyd, der både omfavner kunstmusik og dansemusik. Scenen indtages herefter af iB1010, også kendt som irrelevantbitch101. Her er der tale om dansabel popmusik med hip hop-elementer, der er blevet forvrænget og overdrevet til et punkt, hvor det dypper tæerne i hyperpop-genren. Musikken er queer på den bedste måde, hvor man kan høre linjer som “you’re my Judy”, der i LGBTQIA+-miljøet er slang for ens bedste venner. Man kan samme aften opleve Yangze, der har et særligt talent for at få det eksperimenterende og avantgarde-esque til at lyde fængende og poppet. Hvis man gerne vil have en anderledes musikalsk oplevelse, er der her en unik mulighed for at få ønsket indfriet.

Neptun [support: Mel’s Room]

Hvornår: 18. september
Hvor: RUST

Drengene fra Neptun dukker efterhånden ofte op i diverse spillesteders kalendere, og det er ikke svært at forstå. For blot to uger siden havde vi indierockbandet som vores Ugens Upcoming. Musikken er nostalgipræget, og man fornemmer en indflydelse fra 80’ernes rock, men den er stadig eksperimenterende og levende. Musikken er upbeat og festlig, men føles stadig drømmende med sine luftige synthflader. Med en kombination af melankoli, intimitet og fest er Neptuns lyd som skabt til en scene som RUST. Derudover har man også muligheden for at blive varmet godt op af Mel’s Room, der lægger op til dans med sin groovy soveværelsespop.

Byhavens afslutningsfest: Takykardia

Hvornår: 18. september
Hvor: Byhaven – Pumpehuset

Efterhånden som efterårsvejret sniger sig ind, må Byhaven takke af for endnu en sæson, og det bliver ikke uden et brag. Man har derfor muligheden for at opleve den dramatiske trio Takykardia i Byhavens unikke rammer. Takykardia blev nomineret til Steppeulven 2021 i kategorien ‘Årets Håb’ for deres fortælleriske musik, der flyder mellem trance, pop og triphop. Man er fristet til at kalde musikken for artpop, men det er umuligt at sætte Takykardia i en kasse, fordi de er så særlige. Der er altid en historie, der fortælles, og både tekst og musik føles utroligt strømlinet og målrettet i denne fortælling. Der er mening bag hvert et ord, hvert et trommeslag og hver en synthlyd. Det er svært at forestille sig et bedre navn til at afslutte en fantastisk sæson i Byhaven.

Palace Winter

Hvornår: 18. september
Hvor: Lille VEGA

Der er også godt nyt til indierockfans i denne uge, hvor Palace Winter kan opleves på Lille VEGA. Den fremadskuende lyd, tager den psykedeliske rock og præsenterer den i et moderne format, uden at essensen udvandes. Der er plads til enorme synthflader, folksy guitarriffs og blidt klaver, så man kontinuerligt overraskes af musikken. Koncerten er blevet flyttet fra marts, så vi er sikre på, de er klar til at give den en ekstra skalde, når de indtager Lille VEGA.

Gå heller ikke glip af:
Barbro + Helena Gao – 16. september, Lille VEGA
Loke Deph + Kå – 17. september, Frølageret

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com