fbpx

Mew – K.B Hallen

Foto: Thomas Rasmussen (Pressebillede)
Venue: K.B Hallen
Dato: Fredag den 3. september 2021

Mew fyldte K.B Hallen og skabte en stemning, der længe har manglet. 

Mew – K.B Hallen
5 / 5 Reviewer
Rating0

Det første, der mødte en som publikum da Mew fredag aften overtog KB Hallen, var det forventningsfulde publikummers summen i koncertsalen. Blandt de fremmødte var der god stemning og en trang til at blive blæst bagover. And The Glass Handed Kites blev 15 år, og i den anledning bød Mew på en kæmpe oplevelse i KB Hallen. Koncerten begyndte med et forløsende energibrag, der straks sendte publikum ind i Mews verden. Lydbilledet med de komplekse rytmer og lys vokal med sjove melodiske spring, der svæver som en fjerlet sky øverst i lydbilledet.  Hvis man kender til Mew i forvejen, ved man, at de fletter deres numre sammen så de skaber en helhed, der er større end de enkelte numre. Netop dette kunne man også opleve til koncerten i går. I første akt af koncerten fremførede de jubilæumsalbummet fra ende til anden. Det ene kæmpe nummer flød direkte sammen med hinanden og da de kom til “Special” kunne man som publikum ikke andet end at føle sig forkælet.  Med den smukke og majestætiske intro til “Zookeeper’s Boy” var der ikke andet for, end at overgive sig til gåsehud og nyde endorfinerne blive skyllet gennem kroppen.

Det var en fornøjelse at opleve energiske Johan Wohlert på bas og det er måske en ret god gengivelse af lydbilledet, at bandet rocker med og er aktive på scenen, mens Jonas Bjerre står roligt i front og fremmaner de smukke, klokkeklare melodier. Efter gennemspilningen af jubilæumsalbummet fulgte en øl og tissepause, hvorefter vi i publikum blev forkælet med mere godt til ørene. Hitparaden, der efterfulgte pausen bød på flere øjeblikke med gåsehud og en hoppende sal, som man kender det fra sommerens festivaler. 

Mew fik en særlig plads i mit hjerte, da jeg så dem i 2015 på Orange scene på Roskilde Festival klokken 02:00 om natten med min far. Men selv uden den oplevelse i bagagen er der ingen tvivl om, at hvad Mew leverede i KB hallen fortjener en højere vurdering end jeg kan give dem med den skala vi arbejder med på Bands of Tomorrow. En magisk oplevelse som de fleste i publikum sent vil glemme.

Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com