fbpx

Mina Okabe – SPOT Festival 2021

Foto: Mina Okabe // Karen Rosetzsky (Pressebillede)
Scene: Lille Sal, Musikhuset
Dato: Torsdag den 17. september 2021

Mina Okabe spillede sin tilbagelænede soveværelsespop med åbne arme og en karismatisk udstråling, der gjorde hendes koncert på SPOT Festival til en sand fornøjelse.

Mina Okabe – SPOT Festival 2021
4.5 / 5 Reviewer
Rating4.5

Den lange kø ude foran Musikhusets Lille Sal vidnede allerede inden koncertens begyndelse om den hype, som den kun 20-årlige artist Mina Okabe har fået bygget op. Salen var fyldt til randen, og med det stærke sangkatalog fra det seneste debutalbum Better Days på sætlisten, kunne man ikke andet end at have høje forventninger til den talentfulde musiker.

Med et stort sengelagen som backdrop bag scenen indikerede hun referencen til bedroom pop-trenden, som hendes behagelige indiepop på sin vis taler sig ind i. Det var også ganske nemt at finde ligheder med blandt andre canadiske Men I Trust, der besidder samme fløjlsbløde stemme, og som også arrangerer sine stærke pophooks på et fundament af funky basgange og tilbagelænede trommegrooves.

Selvom Okabes indieunivers dermed er velkendt og trækker tråde til hypede internationale poptendenser, er der alligevel en særlig originalitet i både melodierne og udtrykket, som den unge artist performede med en smittende spilleglæde, charmerende smånervøse grin og en vildt karismatisk udstråling. På scenen havde hun medbragt et velspillende liveband i form af en trommeslager, en bassist og en guitarist, der spillede eminent sammen – uden at tage fokus fra Okabes fortryllende stemme.

Man følte sig generelt velkommen til koncerten, og det var tydeligt at mærke hele bandets glæde ved at spille sangene sammen. Under den sommerlige og enormt catchy single “Every Second” rejste folk sig helt naturligt op fra sæderne og dansede med de smil, som Okabe og Co. havde fået plantet på publikums læber. Folk havde netop sat sig ned, da koncertens afslutter “Walk Away” fik hele salen op og stå igen, mens de fængende melodier manifesterede sig som fællessang blandt det begejstrerede publikum. Der er ingen tvivl om, at Mina Okabe bliver en stor stjerne både herhjemme og uden for landets grænser.

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com