fbpx

PATINA – SPOT Festival 2021

Foto: PATINA // Benjamin Lund (Pressebillede)
Scene: Amfiscenen
Dato: Torsdag den 17. september 2021

Selv ikke en teknisk kortslutning kunne stoppe PATINAs højenergiske regndans.

PATINA – SPOT Festival 2021
4.5 / 5 Reviewer
Rating4.5

Selvom regnen stod ned i tykke stråler, da fynske PATINA skulle lukke og slukke den store amfiscene torsdag aften, var det alligevel en tætpakket publikumsmængde, der stod klar med tårnhøje forventninger til det fremadstormende indiepop-band. Da trioen, flankeret af fire yderligere fynboer, indtrådte scenen til et stemningsskabende interlude, havde de fra første sekund fat i publikum med deres intense nærvær. Energien var hele vejen igennem tårnhøj og havde flere steder karakter af en nærmest sportslig præstation, mens sangene fra debutalbummet Drømmefanger, skabte singalong-stemning blandt folk.

Traditionen tro påtog de tre trommeslagere sig forsangerrollen på skift i en demokratisk rockstjernerokade, og selv da den voldsomme regn forårsagede en teknisk kortslutning på anlægget, bevarede de alle roen uden at gå i panik. Da lyden vendte tilbage, var det selvfølgelig med stor jubel fra publikum og en hurtig energiacceleration hos bandet, der ikke lod sig mærke af de tekniske udfordringer. Den ene af forsangerne udtalte på et tidspunkt, at bandet forinden koncerten havde holdt et møde om, hvorvidt det var forsvarligt at gennemføre koncerten med regnen stående ind på alt deres gear, men at de havde besluttet sig for, at de ville “fortsætte indtil gearet stod af”. En ægte og kompromisløs rockstjerneattitude, der vakte stor begejstring blandt det talstærke publikum.

Selvom alle tre medlemmer hver især fungerede rigtig godt som frontpersoner, kan jeg ikke lade være med at fremhæve Søren Bastrup, der udviste en fuldstændig next level intensitet. Rockstjernerokaden er jo et af bandets trademarks, og det er også et forfriskende koncept, men Bastrup havde bare lige en tand bedre fat i både publikum og i sin vokal. Jeg er dog helt med på konceptet, og jeg elsker, at PATINA gør tingene på sin egen måde. Enkelte steder virkede sceneshowet desuden en lille smule for kalkuleret, ligesom Mind of 99-referencer blev en anelse for tykke i nummeret “Drømmefanger”, men ellers var der ikke en finger at sætte på deres kraftpræstation af en koncert på SPOT Festival. PATINA er et eminent liveband, og da de spillede “Flammer Rammer” som sidste nummer, var der ingen tvivl om, at det her godt kunne gå hen og blive rigtig stort. Rigtig, rigtig stort!

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com