fbpx

PREMIERE: Den amerikanske indierocker Siv Disa varmer op til sit kommende debutalbum med singlen “Whistle” og en eksperimenterende musikvideo

Foto: Siv Disa Anderson (Pressebillede)

Eventyrlige Siva Disa udgiver breakup-sangen “Whistle”, der flankeres af en hjemmelavet kalejdoskopisk musikvideo. Vi har fået æren af at præsentere videoen i denne premiereartikel.

Amerikanske Siv Disa har netop løftet sløret for singlen “Whistle”, der sammen med den tidligere udgivne sang “Those To Come” fører linjen frem mod det kommende debutalbum Dreamhouse, som lander den 11. november. “Whistle” er en blid og eventyrlig breakup-sang med følelserne ude på tøjet og svævende guitarfigurer, der yndefyldt bærer den luftige og emotionelle vokal frem. Det brusende indie-univers har et tydeligt melankolsk udtryk, der på fornem vis knytter bånd til den lyriske beskrivelse af at give slip på et andet menneske. Disa uddyber i den forbindelse sangens tematik:

– Det er en breakup sang, som jeg ikke har indset er en breakup sang før langt senere. Jeg husker, jeg skrev den næsten som en måde at se på forhånd, hvordan smerten føles når man giver slip på en person.

Den nu Reykjavik-baserede artist er ikke blot en solid sangskriver med håndværket på plads og en skarp sans for at skabe en unik sonisk sfære, men også en tværæstetisk multikunstner, der arbejder hele vejen rundt om sin sangskrivning. Derfor har hun også selv udformet singlens artwork og instrueret den tilhørende musikvideo, hvori hun færdes rundt i den æteriske islandske natur. Den eksperimenterende video er redigeret som et kalejdoskopisk og fragmenteret samsurium af nærmest psykedelisk karakter, hvilket skaber et fængende og gennemtænkt visuelt udtryk, der på æstetisk vis understøtter sangens nostalgiske lydunivers.

Se den musikvideoen lige her:

Tags:
Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com