fbpx

PREMIERE: Lo-fi popduoen lil cat udgiver blodig karaoke-video

Foto: Sofi Hellberg Olsson (Pressebillede)

I forbindelse med udgivelsen af deres single “red blues” har lil cat fundet på et sjovt og kreativt koncept, nemlig en karaoke-video til den nye single. Vi har fornøjelsen af at præsentere premieren af videoen for dig lige her.

Kæresteduoen lil cat har en ufortrøden tendens til at udfolde forskellige hverdagssituationer i deres tekstlige univers og normalisere de emner, som vi i samfundet håndterer som yderst tabubelagte. Singlen “red blues” er absolut ingen undtagelse, hvor duoen netop forsøger at aftabuisere menstruation og dermed give os et mere afslappet forhold til noget af det nok mest naturlige, som de fleste kvinder går igennem hver måned. For hvorfor ikke tale – eller synge – åbent om menstruation på den mest tilbagelænede måde gennem et lo-fi popnummer? Det er i hvert fald lige præcis dét, som lil cat vælger at gøre på deres nyeste single. Forsanger Cathrine van Leeuwen fortæller:

– Vi har skrevet sangen, fordi vi ønsker en verden, hvor man kan snakke åbent og aftabuiseret om menstruation og PMS. Det er jo 100% naturligt og noget, der fylder hos rigtig mange mennesker, så selvfølgelig skal vi ikke have det akavet over at snakke om blod, smerter og humørsvingninger. Det hører med til vores smukke kroppe.

I dag udgiver duoen et kreativt produkt i form af en karaoke-video. Vi bliver budt ind i lil cats finurlige univers, hvor vi på en ualmindelig cool måde bliver præsenteret for blodige menstruationskopper, bind og trusser. Selvfølgelig bliver den blodige fornøjelse hyppigt afbrudt af en lille kat, der kigger nysgerrigt rundt i billedet. Om videoen fortæller den anden halvdel af duoen, Mads Vadsager, sådan her:

– Vi fik idéen til videoen, fordi vi ikke følte, at det var nok at skrive en sang om det. Vores brændende ønske om at aftabuisere menstruation er helt reel og ikke bare en sjov idé til en sangtekst. Vi mener det her ægte, og hvis ikke vores sang har overbevidst dig, så håber og tror vi, at videoen kan.

Du kan se karaoke-videoen lige her.

Tags:
,
Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com