fbpx

PREMIERE: Tredjeperson udgiver vild musikvideo til debutsinglen “Under Vandet”

Foto: Tredjeperson // Line Hjeresen Wraae (Pressebillede)

Den fandenivoldske poprock-kvintet har netop smidt deres stærke debutsingle og følger nu op med en tilhørende musikvideo, som vi har fået æren af at præsentere i denne premiereartikel.

I fredags udgav den spritnye aarhusianske gruppe Tredjeperson debutsinglen “Under Vandet”, der manifesterede gruppens indtog på den danske musikscene. Sangen sprudler af en rå energi og en ungdommelig rodløshed, som vi virkelig er faldet for herinde på redaktionen. “Under Vandet” er nemlig et virkelig stærkt poprock-track med en selvreflekterende tekst, der kredser følelsen af de helt tunge følelser som ensomhed og desperation.

Sangteksten tager udgangspunkt i en metaforisk beskrivelse af, hvordan det er at dykke ned i ensomheden føles som at dykke ned under havet, hvilket i musikvideoen bliver gjort helt bogstaveligt. Vi følger nemlig en hovedperson, der bliver draget af livet under havets overflade og mod slutningen bliver så tiltrukket, at han udvikler gæller. Bandets forsanger Jonas Langager fortæller selv om videoen:

Musikvideoen viser en alternativ og bogstavelig fortolkning af sangens tematik. Et menneske der søger tilflugt i havet for at finde roen og sig selv.

Videoen, der er lavet af Oliver Botfeldt & Oskar Klingenberg, er virkelig helstøbt både narrativt, men i særdeleshed også rent visuelt og æstetisk. Skuespilleren Jeppe Elgaard Olsen spiller eminent og fascinerende, mens han med en ekspressiv mystik går rundt og betragter forskellige akvariefisk for derefter selv at blive til et fiskelignende væsen.

Om inspirationen er tiltænkt eller ej, er svært at sige, men videoen indeholder i hvert fald væsentlige forbindelser til den russiske operapop-artist Vitas, der i musikvideoen til sangen “Opera #2” gennemgår samme transformation som hovedpersonen i “Under Vandet”. Tredjepersons debut er på alle måder et sandt mesterværk, og musikvideoen lever i den grad op til sangens tårnhøje kvalitet og ambitionsniveau.

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com