fbpx

Redaktionen anbefaler: 15 must-sees til by:Larms musikprogram 2021

Foto: Priya Ragu // PR (Pressebillede)

Den norske showcase-festival by:Larm er lige rundt om hjørnet. Vi giver dig vores bud på, hvilke navne du ikke må gå glip af, når der fyres op for festen i Oslo den 30. september til 2. oktober. I den forbindelse har vi lavet en guide over de artister, som vi varmt kan anbefale at se på festivalen.

Sponsoreret indhold:

by:Larm festival bliver heldigvis afholdt i år, i Norges pulserende hovedstad Oslo. Endnu en gang tager redaktionen af sted til den norske showcase-festival, som gennem årene har haft artister som Ganger, boy pablo, PATINA og Emelie Hollow på programmet. Igen i år er der et rigt og spændende musikprogram, som vi i den forbindelse har skabt en guide til. 

Alba August

Hvor: John Dee
Hvornår: Torsdag den 30. september klokken 22:00

Alba Augusts poppede musik er udtryk for et energisk følelsesudbrud, der bestemt ikke er bange for at afsøge de mørke og melankolske såvel som kærlighedsfyldte sider af tilværelsen. Den dansk-svenske kunstner begyndte sin karriere i den kreative industri som skuespiller og er siden gået musikkens vej. Alba August udkom med sin debut EP i maj 2021 og klarer sig rigtig godt på den svenske musikscene til trods for hendes få udgivelser. Hun er en bemærkelsesværdig popartist, som du klart bør give et visit på dette års by:Larm festival.

Angående Mig (DK)

Hvor: Strim-teltet // Rockefeller
Hvornår: Torsdag klokken 21:30
// Fredag klokken 19:30

Angående mig er et vaskeægte hip hop-stjerneskud på den danske musikscene. Med vrede tekster, et råt udtryk og en processeret autotune-vokal sætter hun hverdagspoetiske ord på ungdommens frustrationer og tankemylder. Angående Mig blander alternativ hip hop med en punket energi og nerve, og ganske forståeligt var hun én af vinderne af KarriereKanonen tilbage i 2019. Du kan forvente et både smukt og skræmmende udtryk, når hun rammer by:Larm med hendes hårdtslående sange, og hvis du er nysgerrig på hvem kunstneren er, kan du låse vores interview med hende her

Cham Léon (NO)

Hvor: BLÅ
Hvornår: Torsdag den 30. september klokken 21:30

Cham Léon er uden tvivl en af Norges mest spændende artister for tiden. Bag kunstnernavnet står Sondre Kittelsen Paalgard, som skaber et kønsneutralt og inkluderende musikalsk rum, hvor kunstneren ikke behøver at passe ind i samfundets normer. Musikalsk set bevæger den 24-årige artist sig i poppens land, men de sætter ikke restriktioner for deres kunstneriske udtryk, og derfor kan du finde inspiration fra en bred vifte af forskellige genre på Cham Léons debutalbum. De norske stjerne var sågar også at finde, på vores liste over 21 nordiske navne du skal holde øje med i 2021. Hvis du vil være med på beatet og opdage en af de næste stjerneskud på den norske musikscene, skal du tage et smut forbi Charm Léons koncert på by:Larm.

dragongirl (DK)

Hvor: Ingensteds // Revolver
Hvornår: Fredag klokken 19:00
// Lørdag klokken 23:00

Hos dragongirl bliver du inviteret ind i hendes dystre lydunivers, hvor en kombination af klubmusik, performance art og eksperimenterende kompositioner udfolder sig i et storladent sonisk lydbillede. Hendes værker bærer præg af en stor uforudsigelighed og har ofte et mørkt og dystopisk udtryk. Kompleksiteten i musikken er ikke til at skære igennem, når dragongirl indtager scenen, og alene derfor bør du besøge hendes koncert på årets by:Larm festival.

DOPHA (DK)

Hvor: Pokalen // Vulkan Arena
Hvornår: Torsdag klokken 22:00
// Fredag klokken 22:30

DOPHA er en fremadstormende popartist, der allerede har opnået enorm succes herhjemme med både radio-airplay, prominente prisnomineringer og et hav af gode anmeldelser på CV’et. Tidligere på året udgav hun sit debutalbum The Game, som vores begejstrede anmelder kvitterede med 4,5 ud af 5 mulige stjerner, og hun har netop vundet prisen “Årets Talent” ved Carl Prisen 2021. Der er med andre ord virkelig mange grunde til at lægge et visit forbi DOPHAs koncert på by:Larm.

Emilie Adams

Hvor: Rockefeller// Kulturkirken Jakob
Hvornår: Torsdag klokken 20:30
// Fredag klokken 20:00

Emilie Adams har fra barnsben brugt musikken som et kommunikationsmiddel og som et afløb for hendes følelsesliv. Netop de store følelser er noget, som vi kan høre i Emilie Adams poppede og energiske univers. Hendes inspirationskilder tæller nogle af de største og mest aktuelle kvindelige indiepop artister, netop Banks, Lorde, MØ og Lana Del Rey.

Hôy la (NO)

Hvor: St. Edmunds Kirke
Hvornår: 22:30

Hôy la har for nyligt annonceret sit kommende debutalbum med den dystopiske titel There’s A Girl Inside My Brain Who Wants to Die, der udkommer den 8. oktober – altså blot en uge efter by:Larm finder sted. Den norskfødte trip hop-artist kommer højst sandsynligt til at tease sange fra albummet, hvilket vi glæder os meget til at opleve. Hun er kendt for at levere intense og eksperimenterende live-performances, så der er i den grad noget at se frem til.

Jonathan Floyd (NO)

Hvor: Sentrum Scene // Strim_teltet
Hvornår: Torsdag klokken 21:00
// Lørdag klokken 22:30

Norges nye popmager Jonathan Floyd har taget Norden med storm efter udgivelsen af hitsinglen “Heartbreaker”, der fik os alle op af stolene og ud på dansegulvet. Den talentfulde og unge artist er bestemt ikke gået ubemærket hen, og hans singler har derfor også kørt på rotation på diverse radiostationer. Hans poppede R&B trækker på inspirationskilder som poplegenden The Weekend og Unge Ferrari, hvor han kombinerer retro R&B-produktioner med catchy og atmosfæriske melodilinjer. Han er sådan en artist, som vi virkelig har fulgt nøje og han har også været Ugens Upcoming. Vi glæder os derfor ekstra meget til endelig at kunne opleve ham live, og så på hjemmebane.

JÁNA (SE)

Hvor: Vulkan Arena
Hvornår: Torsdag den 30. september klokken 19:30

Den svenske sangerinde JÁNA laver smooth R&B, hvor hun veksler mellem rolige trommegrooves og upbeat rytmer, der hælder mod noget drum-&-bass uden at lyde hårdt eller tørt. Den svenske sangerindes blide stemme komplimenterer de bagvedliggende beats. Musikken er inspireret af kunstnere som Frank Ocean og Erykah Badu, hvilket tydeligt kan høres i JÁNAs autentiske og intime lyd. 

Metteson (NO)

Hvor: BLÅ
Hvornår: Fredag klokken 20:30

Norske Metteson har fået national såvel som international opmærksomhed og bliver spået som en af de næste store stjerneskud i poplandet. Hans poppede toner er tosidet, da musikken både passer til dem, som giver den gas på dansegulvet og til dem, der hellere vil gå i et med tapetet. Vi er ret vilde med Mettesons univers, og han var derfor også på vores liste over 21 nordiske artister du skal holde øje med. Dualiteten i Mettesons musik er netop det, som driver ham fremad, og derfor tør vi næsten godt love, at du får en fest til hans koncert på by:Larm, uanset om du er en dansemus eller ej.

mimi bay (SE)

Hvor: Ingensteds // Strim-teltet
Hvornår: Fredag klokken 21:00
// Lørdag klokken 20:30

mimi bay er en svensk sanger, sangskriver, multiinstrumentalist og producer, der har vundet kæmpe popularitet de seneste par år med hendes fængende bedroom-pop. Hun skriver indlevende sangtekster, som fremføres af hendes sårbare og luftige vokal. mimi bays musik er alsidig og drager lytteren ind i et ungdommeligt og drømmende univers. Hun er aktuel med en ny EP, og den forbindelse stillede vi hende 10 hurtige spørgsmål.

Priya Ragu (EN)

Hvor: John Dee // Kulturkirken Jakob
Hvornår: Fredag klokken 20:00 //
Lørdag klokken 23:00

Sangerinden Priya Ragu er født og opvokset i Schweiz efter hendes forældre flygtede fra Sri Lanka under borgerkrigen i 80’erne. I sin musik inspireres Ragu af sine rødder og tilfører Sri Lankanske instrumenter i sin R&B, der minder om den britiske sangerinde Jorja Smith. Hun er et af de to features på det splinternye album fra Jungle, som vores anmelder var pænt begejstret for-især nummeret “Goodbye My Love”, som hun gæster. Hvis man gerne vil høre lækker R&B med et tvist, bør man tage ind at se Priya Ragu.

ur Monarch (NO)

Hvor: Strim-teltet // Rockefeller
Hvornår: Fredag klokken 19:30
// Lørdag klokken 21:30

Når norske Tomine Berge laver sin særlige gren af pop, går hun under navnet ur Monarch. Den Bergen-baserede sanger og sangskriver har et unikt syn på, hvordan man laver popmusik. Med indflydelser fra både k-pop og hip hop føles enderesultatet som en meget mildere og letfordøjelig udgave af den ekstreme hyper-pop, der breder sig på diverse internetfora. ur Monarch var også et af de nordiske talenter, vi har spået til at blive store i 2021

Reveal Party (DK)

Hvor: Rockefeller
Hvornår: Torsdag den 30. september klokken 22:30

Reveal Party laver alternativ indie-pop pakket ind i et svævende shoegaze-univers med drømmende synthflader og forvrængede guitarer som virkemidler. Gennem personlige fortællinger giver frontkvinden Emily Nyhuus et hudløst ærligt indblik i livet som transkønnet kvinde. Med blot en enkelt EP på CV’et i form af debutudgivelsen You Stole A Year of My Life har Reveal Party formået at skabe sig et veletableret navn herhjemme, hvilket har resulteret i både radio-airplay og prominente liveshows. Reveal Party var også at finde på vores pride artikel fra sidste år, hvor vi hylder de artister, som embracer deres seksualitet. Nu er Reveal Party ganske velfortjent blevet klar til at erobre udlandet, og første skridt bliver taget i Oslo på by:Larm 2021.

Springer (DK)

Hvor: Vulkan Arena // Strim -teltetl
Hvornår: Torsdag klokken 22:30
// Fredag klokken 20:30

Danske Springer laver storladen popmusik, der emmer af både politiske punk-vibes og episke Eurovision-omkvæd. Springers musik er spækket med en rå energi og et bombastisk udtryk, der manifesterer sig i både teksterne og hans 00’er-rock-klingende vokal. Vi har længe fulgt Springers karriere og har også tidligere haft æren af at præsentere ham som én af vores Uimodståelige i Pumpehusets Byhave.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com