fbpx

Roskilde Festival annoncerer ny efterårsfestival med fokus på bæredygtighed

Foto: Jenny Wilson // David Möller (Pressebillede)

Legendariske Roskilde Festival har i samarbejde med RUC, Roskilde Kommune, Roskilde Festival Højskole og Ragnarock netop lanceret festivalkonceptet GRASP, der finder sted fra den 18. til 20. november.

Selvom Roskilde Festival heller ikke i år har kunnet afholde deres festival med fuld kapacitet og traditionelt format, så har der på ingen måde været stille fra arrangørerne bag Nordens største festival under pandemien. Henover sommeren var det blandt andet muligt at opleve lidt af den ikoniske festivalatmosfære under eventserien Summer Days, og nu står de klar med en helt ny efterårsfestival under navnet GRASP.

Formålet med festivalen er at sætte fokus på den aktuelle klimakrise og sociale ulighed gennem kunst, forskning, fællesskab og aktivisme. Festivalen, der løber af stablen i Roskilde-bydelen Musicon, har allerede annonceret Jenny Wilson, Efterklang, Den Sorte Skole og Dreamers’ Circus til deres musikprogram, og flere navne følger.

Roskilde Festivals administrerende direktør Signe Lopdrup udtaler i forbindelse med festivalannonceringen:

Vi kalder det en festival for nye idéer, fordi forskere, kunstnere, studerende og nysgerrige deltagere kan lære rigtig meget nyt af hinanden. Corona-pandemien har vendt op og ned på vores hverdag, og klimakrisens omfang er for alvor gået op for de fleste. Lige nu kalder verden på helt nye idéer, og en tværfaglig vidensfestival fyldt med nysgerrige og videbegærlige deltagere er netop et sted, hvor nye idéer kan opstå og inspirere til forandringer.

Udover musikprogrammet vil der også være inspirerende talks, workshops, debatter og kunstoplevelser. Du kan læse mere om den nye bæredygtighedsfestival på GRASPs hjemmeside.

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com