fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 37

Foto: Hanne Mjøen //Fabian Fjeldvik (Pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til catchy scandipop eller futuristisk hiphop, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

Injury Reserve – By The Time I Get to Phoenix

Den amerikanske hiphop-gruppe Injury Reserve har netop udgivet albummet By The Time I Get to Phoenix, som allerede er blevet vel modtaget hos internationale musikanmeldere. Gruppen leverer et konceptuelt album, der er ekstremt gennemført og sammenhængende fra første til sidste nummer. Injury Reserve består af rapperen Ritchie With a T og producer Parker Corey foruden den afdøde Stepa J. Groggs, hvis rap er blevet udødeliggjort på den nye plade. Albummet føres frem i et højt tempo og har en farverig komposition, som hele tiden fornyer sig selv. Vi hører et uforudsigeligt og dybfølt album, som afslører gruppens ukonventionelle tilgang til hiphop produktion, der næsten kan føles futuristisk. Lydsiden er brutal og til tider næsten uhyggelig, så hvis du vil blæses bagover med en stærk hiphop udgivelse, skal du uden tvivl sætte By The Time I Get to Phoenix på anlægget. Du kan høre albummet lige her.

José González – Local Valley

Den svensk-argentinske singer-songwriter José González kendetegnes ved sine indlevende sangtekster, der indsvøbes i et mix af akustisk guitar og folket indiepop. Fuglefløjt og naturinspirationer er nogle af de elementer, der former José González’ bjergtagende og smukke kompositioner på Local Valley. Albummet luller lytteren ind i en fortryllende trance, hvor alt udefrakommende sættes på en behagelig afstand, mens González’ sangstemme tager fokus. Det er et sjæleligt og afstressende albumudspil fra den erfarne musiker, der med sin nordiske æstetik tilsat argentinske tekster og musiktraditioner skaber imaginære billeder af naturomgivelser.
Du kan lytte til José González’ Local Valley her.

Hanne Mjøen – Emotional Fever EP

Norske Hanne Mjøen udgiver i dag sin scandipoppede EP Emotional Fever, som byder på et musikalsk univers med electro-poppede grooves, dansevenlige melodier og dybfølte sangtekster. Den alternative-pop artist har en besjælende lydside, der både besidder det mørke, rå og legesyge. Samspillet mellem den moderne og poppede musik og de stærke og følsomme tekster giver Hanne Mjøen et afbalanceret udtryk, hvor man både kan få lyst til at danse og græde. Hanne Mjøen har efterhånden vundet stor popularitet i det norske land og er også ved at finde et stærkt fodfæste på den danske musikscene. For nyligt har hun udgivet musikvideoen til titelsangen “Emotional Fever”, som du kan se lige her, og i samme omgang kan du med fordel lytte til hendes nye EP på Spotify her.

Jordan Rakei What We Call Life

Multiinstrumentalist og sanger Jordan Rakei producerer en tidsløs jazz-, soul- og R&B-drevet lyd, som også præger hans fjerde studiealbum What We Call Life. På det nye album afsøger den talentfulde kunstner det, som han har lært om sig selv gennem et terapiforløb. Jordan Rakei vender altså sit perspektiv indad, hvilket tydeligt afspejles i sangteksternes personlige fortællinger. Musikken byder på en R&B-vibe og melodisk fængende lydside, som krydres med sangerens soulede vokal. Hvert nummer har sin egen stil og albummet drives fremad af en forførende foranderlighed. Lyt til Jordan Rakeis nye album lige her.

Tjek også disse nye albumudgivelser ud:
Adna – Black Water
Lil Nas X – Montero
The Northern Belle – The Women in Me
The Grenadines – Everything We Dreamt Of

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com