fbpx

Ydegirl udgiver singlen “Valley Song”, der er sidste smagsprøve inden hendes debutalbum

Foto: Ydegirl // Luke Abby (Pressebillede)

Escho-signede Ydegirl er ude med den Massive Attack-inspirerede single “Valley Song”, som er sidste singleudgivelse inden det kommende debutalbum.

Tilbage i starten af 2020 havde vi udvalgt den københavnerbaserede artist Ydegirl som Ugens Upcoming. Siden da er det gået virkelig stærkt for den eklektiske og eksperimenterende kunstner, der tidligere på året spillede til VEGAs udvalgte og i næste uge spiller på SPOT Festival. Ydegirl har sin helt egen æstetik, der er både rå, mystisk og utrolig betagende. Udover at være et stort musikalsk talent besidder hun en originalitet, man skal lede længe efter, hvilket kommer til udtryk i form af en ret innovativ blanding af R&B og klassisk kompositionsmusik.

Den kompromisløse blanding af forskellige æstetikker gør sig også gældende på hendes nye single “Valley Song”, der åbenlyst indeholder musikalske referencer til Massive Attacks “Teardrop”. Det velkendte føles dog alligevel helt anderledes, når Ydegirl sammensætter de melodiske citater med et hypnotisk beat og en eventyrlig cello, der gådefuldt kaster et mystisk slør over den ellers ret tydelige inspiration.

Netop denne fremmedgørende følelse, som man får, når man lytter til nummeret, er faktisk også udgangspunktet for sangens egen tematik. Andrea Novel, der står bag projektet, udtaler i den forbindelse følgende om sangen:

– “Valley song” er en sang om at føle sig fremmedgjort. Fremmedgjort fra krop, fra kærlighed og fra tid. Når det naturlige ikke findes og føles mere som et postkort med et kønt landskab nogen prøver at sælge dig, som om du var turist i dit eget sind.

Vi glæder os helt vildt til at høre Ydegirls debutalbum, der lander den 15. oktober. Indtil da kan du lytte til “Valley Song” på Spotify lige her.

Tags:
Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com