fbpx

Helven svæver mellem det melankolske og det opløftende på singlen “if i could be like you”

Foto: Jonathan Vivaas Kise (Pressebillede)

Den kun 21-årige indiepopper Helven fra Norge er ude med ny charmerende single.

Det norske popstjerneskud Helven har en helt særlig evne til at balancere mellem kontraster, uden at det tilnærmelsesvist fremstår halvgjort eller retningsløst. Det kan måske virke lidt som en cliché at kalde hendes musik for kantet pop, der både klinger mørkt og lyst på samme tid, men ikke desto mindre er det netop den disciplin, som hun mestrer på sin nye single “if i could be like you”.

Den velskårne single er nemlig en ambitiøs blanding af fængende synthpop og grænsesøgende indierock, der komplementerer hendes både legesyge og alvorlige vokalføring på fineste vis. Jenny Bakke, der står bag projektet, har virkelig ramt en drømmende lyd og nerve, der stikker i flere retninger på samme tid, men samtidig fremstår særdeles selvsikkert og overbevisende. Helvens potentiale er tydeligt, og vi glæder os til at følge med i hendes rejse op gennem den skandinaviske vækstlagsscene.

Lyt til “if i could be like you” på Spotify lige her.

Tags:
Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com