fbpx

Det norske krautrockband Nylenda udgiver psykedelisk debutalbum

Foto: Iselin Høyvik (Pressebillede)

Norske Nylenda er klar med deres hypnotiserende debutalbum, der flirter med det psykotiske.

Trioen Nylenda laver atmosfærisk krautrock med analoge synthesizere og kosmiske lydflader, der omfavner beskidte trommebeats i et hypnotisk mix af repetitiv indierock og sci-fi-disco. Nu er de omsider ude med deres debutalbum Medicating a Prophet, der på ingen måde lyder som et hvilket som helst album.

På albummets otte sange bliver lytteren inviteret med på et 40 minutter langt psykedelisk trip, der lyder som en retrofuturistisk blanding af en nostalgisk fortid og en fremmedgjort fortid, uden at man helt ved, hvad der sker undervejs. Det er en virkelig spændende lytteoplevelse, som både kan opleves liggende, siddende, stående og dansende, så hvis euforisk indierock i acid techno-klæder lyder som noget for dig, så bør du virkelig sætte 40 minutter af til dette album.

Albummets titel og lyriske indhold er hentet fra en artikel i NY Times skrevet af den amerikanske psykiater Irene Hurford. Artiklen beskriver en mand, der gennem tre årtier troede, at han var en profet, men til sidst blev indlagt og modtog antipsykotisk medicin. Albummet sætter ord på og lyd til den proces, hvor profeten langsomt begynder at forsvinde, mens medicinen begynder at virke. En virkelig skæv fortælling, der danner grundlaget for et lige så skævt og spændende album, som du kan lytte til på Spotify lige her.

Tags:
Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com