fbpx

Improvisatorisk jazz møder avantgardistisk electro på ny single fra thedailyxrcise

Foto: Andreas Holmby (pressebillede)

Med en baggrund i både improvisationsjazz og datalogi har thedailyxrcise valgt at kombinere sine styrker med sit nye soloprojekt.

Danske Martin Zacho er manden bag projektet thedailyxrcise, der i dag debuterer med singlen “Be Around”, som tilmed har fået sin egen dystre musikvideo. Zacho har en baggrund i det danske jazzmiljø, hvor han har medvirket i forskellige improvisations-orkestre som guitarist, men har også tidligere været guitarist i bandet Sært Skarn. Derudover er Zacho uddannet programmør og i sin søgen efter nye musikalske græsgange, har han derfor valgt at kombinere sin jazzbaggrund med avantgardistisk, elektronisk musik, som snart får lov at udfolde sig på den kommende debut-EP Compromise, der lander den 10. november.

“Be Around” blev til i samarbejde med Jonathan Jull Ludvigsen, Maria Dybbroe og Mads Ege, der alle har haft æren af at være nomineret til Steppeulven. Sangen har en ildevarslende kvalitet, hvor det føles som om, der ulmer noget ondskabsfuldt lige om hjørnet. Den uhyggelige stemning understreges samtidig af sangens skæve taktart, der skaber en fremdrift i nummeret, som gradvist bevæger sig i retning af lettere klange og luftige synthflader. Martin Zacho fortæller om “Be Around”:

For mig handler sangen både om forfaldet, at have givet op på livet, dovenskab og (mangel på) selvkontrol, men også om at føle sig lykkelig over at være i live.

Du kan se den dystre musikvideo til “Be Around” på YouTube her. Ellers kan sangen streames på Spotify her.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com