fbpx

Karl Kristian indspillede EP i sin fasters stue

Foto: Malthe Dahl Bennedsen (Pressebillede)

Den vestjyske sanger og sangskriver Karl Kristian udgiver den folkelige og jordnære EP Hos Henny.

Under pandemien har det været utroligt svært at skaffe sig adgang til et lydstudie, men det skulle ikke stoppe sanger og sangskriver Karl Kristian. I fredags udgav han EP’en Hos Henny, der, som navnet antyder, er optaget af Karl Kristian under første nedlukning i sin faster Hennys stue i Kibæk. Karl Kristian er inspireret af kunstnere som Allan Olsen og Johnny Madsen, så han forsøger at tage del i den danske trubadur-tradition, hvor han med en jordnær lyrik og folkelig musik fortæller om hverdagens følelser og oplevelser.

EP’en er skabt i samarbejde med Palle Hjorth, der tidligere har arbejdet med folk som Poul Krebs og Peter Sommer. Karl Kristian skriver sig uden tvivl ind i samme tradition, og man kan tydeligt høre indflydelserne fra diverse folkeskjalde gennem tidens løb. Selvom musikken er præget af nostalgi, føles den absolut ikke forældet, men virker i stedet som en modernisering af den danske 80’er-rock.

Du kan lytte til Hos Henny på Spotify her.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com