fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 40

Foto: Jærv // Anna Kabana (Pressebillede)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra elektronisk folkemusik til drømmende indierock. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Eivør m. support: Lucky Lo

Hvor: Store VEGA, København
Hvornår: Tirsdag den 5. oktober

Hvis man skynder sig, har man stadig muligheden for at opleve Eivørs episke lydunivers, hvor nordisk folkemusik møder elektronisk pop. Koncerten er en del af en udskudt album-tour for Eivørs seneste album Segl, der nu endelig kan afholdes helt uden pandemiens restriktioner. Eivør laver eksperimenterende elektronisk musik, hvor hendes skarpe stemme får lov til at stå klart igennem lydbilledet og som samler det hele op i en højere enhed. Der skabes storladne landskaber, hvori Eivør kan fortælle sine historier, og teksten er netop dette: fortællerisk. Samme aften har man også glæden af at opleve indiepopfænomenet Lucky Lo, som vi i sidste uge havde som Ugens Upcoming. Den svenske multi-instrumentalist er inspireret af alt fra J-Pop til DIY-punk og bulgarsk vokalmusik. Dette resulterer i et alt-poppet lydbillede, der føles som en modernisering af 60’ernes hippie-rock. Der er lagt op til en aften med fordybelse, hvor man som en anden Bilbo Baggins kan træde ud på et eventyr i de to kunstneres musikalske landskaber.

Jærv m. support: Noras have

Hvor: Radar, Aarhus
Hvornår: Torsdag den 7. oktober

Ønsker man at fejre sin lille-fredag med manér, kan man slå et smut forbi Radar i Aarhus, hvor alt-pop duoen Jærv spiller koncert. Jærv består af sanger/sangskriver Amanda Glindvad og producer/sangskriver Mathias Smidt, der tilsammen laver folksy poprockmusik. I deres repertoire kan man finde alt fra rolige guitarballader til mere uptempo triphop-beats. Sidste år var vores anmelder utroligt begejstret over Jærvs EP Skud part 1, og i fredags udkom deres fuldendte dobbeltalbum, der også er anledningen til den aktuelle turné. Til koncerten på Radar kan vi varmes godt op af de helt store følelser, når Noras have indtager scenen med sin elektroniske pop og digteriske lyrik.

RUST Sleeps Around Residencies: Magnus Tempels

Hvor: RUST, København
Hvornår: Torsdag den 7. oktober

Det er ikke lang tid siden, RUST annoncerede det nye koncept “RUST Sleeps Around Residencies”, hvor de i samarbejde med uafhængige pladeselskaber sætter fokus på vækstlagskunstnere, og i denne omgang rettes scenelyset mod sanger og sangskriver Magnus Tempels. Hans dystre elektroniske lyd danner et rum, hvor der både er plads til dans og fest, men også til inderlig følsomhed, og diskografien omfatter alt fra poppet klub-musik til følsom lo-fi. Tempels luftige vokal er utroligt nærværende, så man kan ikke forestille sig andet end, at den unge sanger demonstrerer den samme sårbarhed, når han står på scenen.

RUST Showcases #2

Hvor: RUST, København
Hvornår: Lørdag den 9. oktober

RUST er passionerede omkring at give en platform til upcoming kunstnere, og derfor har de også lavet konceptet “RUST Showcases”, hvor tre navne fra vækstlaget får lov til at vise, hvad de kan. På lørdag kan man blandt andet opleve math-rocktrioen CYANO, der tager denne både genren og håndværket alvorligt, men heller ikke alt for seriøst. Der er masser af plads til musikalske finurligheder i den gennemtænkte og veludførte musik. Samme aften indtages scenen af folkrockbandet FLOK, hvis musik er inspireret af 70’er-rockens rå lyd, hvor der fokuseres på den akustiske lyd. Sidst men ikke mindst optræder indierockbandet Tilflugt, der for nyligt vandt Firestones ‘Battle of Sound’ med deres drømmende og svingende rocklyd. Der er en god chance for, at man som fan af den danske vækstlagsrockscene finder sit nye yndlingsband denne aften.

SULKA & mags

Hvor: Frølageret, Odensen
Hvornår: Lørdag den 9. oktober

Befinder man sig i Odense i weekenden, har man muligheden for en aften med dansabel popmusik og digterisk rap, når mags og SULKA deler scene på Frølageret. Personen bag projektet mags er den unge sanger og sangskriver Margrethe fra Ry, der skriver om hverdagens følelser og indrammer dem i festlig pop. Musikken er fængende og finurlig, men stadig betydningsfulde og er derudover perfekte til dansegulvet. Samme aften indtages scenen af rapfænomenet SULKA, der nok er et af de mest unikke navne på den danske hip hop-scene. Når hun rapper, kan man næsten høre hende skubbe sig vej frem med albuerne, mens de dertilhørende beats ofte er spøjse på den fede måde. Med linjer som >>Jeg har ‘ghostwritet’ din ghostwriter<< kræver hun sin plads og gider ikke undskylde, hvis man synes, at hun fylder for meget. Der lægges således op til fest og farver på Frølageret, hvor to musikalske verdener mødes.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com