fbpx

Nøx og Josie slår sig sammen på stærk hiphop single “Rygtet siger”

Foto: Marie Hyld (Pressebillede)

De to kvindelige rappere har indgået et fænomenalt musikalsk samarbejde på en hårdtslående og ærlig single.

Som forløber til sit længeventede debutalbum Walk of Shame, der står til at udkomme den 21. oktober, har den danske rapper Nøx inviteret sin kollega Josie Amadonna med som feature på singlen “Rygtet siger”. Nummeret handler om at turde stå ved sig selv i et mandsdomineret hiphop-miljø og eje de rygter, som florerer om én. Den er inspireret af de udfordringer, som Nøx har oplevet – især som kvinde – i industrien, og hun forklarer blandt andet følgende:

– Jeg blev opdraget i dansk battleraps undergrundsmiljø. Det var første gang jeg oplevede, hvordan grimme rygter føltes. Jeg har blandt andet fået at vide, at jeg var en billig pige, at jeg kyssede alle danskerappere i København, og at jeg ikke skrev mine egne tekster.

Om samarbejdet med Josie Amadonna fortæller Nøx:

– Jeg søgte en anden rapper, der kunne følge de tanker, og rakte ud til Josie Amadonna, fordi jeg synes, hun er sindssygt sej. Vi har før snakket om at lave musik sammen, og nu var der endelig en grund. Vi indspillede det, mens vi begge var en del af i Karrierekanonen i år.

Du kan høre “Rygtet siger” lige her.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com