fbpx

Porches – All Day Gentle Hold !

Foto: PR (Pressebillede)
Label: Domino Recording Company
Udgivelsesdato: Fredag den 8. oktober 2021

Det er på mange måder det mest sammensatte og overbevisende portræt af den New Yorker-baserede indie-artist, som udfolder sig på det nye Porches album ‘All Day Gentle Hold !’. Dog ligger albummet i den (desværre) lidt for korte ende af skalaen.

Porches – All Day Gentle Hold !
4 / 5 Reviewer
Rating4

Bag det musikalske alias Porches står New Yorker-kunstneren Aaron Maine, der siden sin debut med sit beskedne indiepop album Slow Dance in the Cosmos fra 2013 har forfinet sit alsidige lydbillede til at være en af de mest eminente synth-pop universer, som jeg længe har stiftet bekendtskab med. Nu er Porches ude med sit femte album i rækken af et stærkt bagkatalog af fortræffelige udgivelser, nemlig All Day Gentle Hold !

Synth-pop er måske så meget sagt, om end ikke en overdreven forenklet genrebeskrivelse af den nye plade. For det er mildest talt enestående, hvordan Porches på ubesværet vis strækker sine lydflader fra hans velkendte synth-poppede melodier til en støjende grunge og pop-punket musikalsk sfære på sit nye albumudspil. På All Day Gentle Hold ! er der både rum for 80’er inspirerede synth-saxofoner, rå og kaotisk 90’er rock, manipulerede vokaler og intime ballader, når den altomfavnende kamp mellem det organiske og syntetiske udspiller sig i et ærligt, forvrænget og energisk lydbillede.

Aaron Maine har indspillet sit album i hjemmestudiet i et forsøg på at bringe en naturlig, fængslende og fandenivoldsk lyd til Porches projektet. Han omfavner sine rock inspirerede rødder og går tilbage til en tid, hvor han havde guitaren under armen og kiggede længselsfuldt mod forbillederne i de musikalsk slagkraftige bands Nirvana og The Ramones.

All Day Gentle Hold ! tager os på en drømmende og absurd rejse, der starter ved den repetitive popsingle ”Lately” efterfulgt af singlerne ”I Miss That” og ”Okay”, som på strategisk vis skaber en velkendt følelse (da vi jo på forhånd kender dem!) og altså holder lytteren i hånden på vejen ind i det fantastisk forvildede album. ”Okay” vil med stor beslutsomhed som minimum få os lyttere til at vippe med fødderne og i bedste fald fange os ind i det optrappende trommebeat og den guitardrevne melodi, der ufortrødent forløber i både vers og omkvæd.

Albummets femte nummer ”Back3School” giver et nostalgisk tilbageblik på skoletiden med sine legesyge tekster, der virkelig formår at male indlevende, lyriske billeder – og det er generelt dét, som Porches gør på fineste vis hele albummet igennem. Den Nirvana-inspirerede grunge lyd kommer for alvor til sin ret på albummets 11. og sidste nummer ”Comedown Song (Gunk)”, hvor distortion-spækkende guitarer og tunge bastoner får lov at overtage lydbilledet, der for mig kommer til at stå tilbage som et af de stærkeste numre på pladen.

Sangkollektionen på All Day Gentle Hold ! rammer hårdere og hurtigere med sine korte og velproducerede numre, der ikke desto mindre indkapsler essensen af Porches lyd.

Når det er sagt, finder jeg desværre albummet en anelse for kortvarigt i forhold til den forventede længde på et traditionelt album. På trods af den gode sammenhængskraft, som Porches skaber mellem hvert nummer, kan de enkelte sange godt savne en større udfoldelse. Det er en tendens, som jeg oplever på flere og flere nyudgivne albums, og som desværre også gør sig gældende på det forløbne (og i øvrigt ligeså sublime) Porches album Ricky Music. At albummets længde knapt runder de 25 minutter (23,06 for at være præcis!), sætter dog ikke en stopper for det på en og samme tid kaotiske og ekstremt sammensatte lydbillede, som netop gør All Day Gentle Hold ! til et af de mest overbevisende portrætter af Porches nogensinde.

Tags:
,
Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com